≫ 

SAZNAJEMO: Novi obrt sa štoperom, Partizan angažovao Uroša Vitasa!

Centralni defanzivac u Humsku ipak stiže kao slobodan fudbaler

  • 23
Foto: Privatna arhiva

Pošto su još tokom boravka u Turskoj rešili pitanje drugog napadača angažujući Bojana Matića iz Vojvodine, u Partizanu su, kako se i pretpostavljalo, potpisali i četvrtog štopera, koji je nedostajao posle odlaska Dominika Dinge.

Izbor trenera Sava Miloševića je - Uroš Vitas (27), koji u Humsku stiže kao slobodan igrač, saznaje Telegraf!

Još tokom jučerašnjeg dana crno-beli su obnovili kontakt sa Vitasom i njegovim agentom, a jutros mu je predočeno da iz Niša, gde je boravio i individualno trenirao, krene u Beograd, ne bi li dogovorio konačne sa klubom iz Humske.

Na taj način su obe strane zapravo promenile kurs i razmišljanje, jer je pre desetak dana Partizan tražio neka druga rešenja, a i defanzivac je odlazak u inostranstvo označio kao prioritet.

Ipak, kako nijedna strana nije pronašla ono što je želela, našli su se očito "na pola puta" i odlučili da sklope saradnju poslenjeg dana zimskog prelaznog roka.

Vitas nije nepoznat ovdašnjoj fudbalskoj javnosti i nije prvi put da mu se ime vezuje za crno-bele u prelaznom roku, jer je nekoliko puta bio i predmet interesovanja kluba iz Humske, a najbliže je Humskoj bio prošloga leta, kada je već viđen transfer iz Irtiša "pokvarilo" angažovanje Igora Vujačića iz Budućnosti.

U minulih godinu i po dana mu se pomalo izgubio trag, tim pre što je u belgijskom Mehelenu doživeo povredu ukršenih ligamenata kolena, te je duži vremenski period proveo u oporavku i traženju nove sredine.

U februaru 2018. je potpisao ugovor sa pomenutim kazahstanskim Irtišom, u kome se zadržao do 20. januara ove godine, kada je klub napustio kao slobodan igrač, što je crno-bele, na insistiranje struke, i navelo da posegnu za njegovim angažovanjem.

Uroš Vitas Uroš Vitas u dresu Rada (arhiva), Foto: MN Press

Uroš Vitas je ponikao u omladinskoj školi Radnićkog iz Niša, odakle je prešao u Partizan, a zatim u Rad, gde je i dospeo do prvog tima i prvog profesionalnog ugovora.

Pre tri godine je prešao u redove belgijskog Genta za sumu od 500.000 evra, da bi ga potom kupio Mehelen, za koji je odigrao 44 utakmice i postigao šest golova pre nego što se povredio.

Foto: Privatna arhiva

Posle oporavka postao je član Irtiša, a bio je svojevremeno deo omladinske i mlade reprezentacije Srbije. Vitas će se naći u avionu za Katar, gde će Partizan provesti desetak dana i odigrati jak turnir sa ruskim ekipama Lokomotivom, Spartakom i Rostovom.

Video: Savo Milošević o novom pojačanju Matiću, Sadiku i planovima za nastavak sezone

(Z.Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trener

    7. februar 2020 | 16:56

    Dobro dosao!

  • Nemirkov

    7. februar 2020 | 16:51

    Ovo kao ja kada kupujem kola Sve neka sa polupanim trapom uzimam i da zveckaju... S tim sto cu ja da kupim jednom citav ahto a Vi.... E moj Partizane...volimo te srcem svim ....

  • Terminator

    7. februar 2020 | 17:25

    Ovaj dao pare da dodje jbt koje crno pojacanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA