Nova transfer bomba na "krovu": Voždovac doveo bivšeg defanzivca Zvezde i reprezentacije Srbije!

Pravo iz Kine stiglo je novo pojačanje za "Zmajeve"

  • 3

Kao što je tokom dana i bilo najavljivano sa „krova“, prelazni rok je na Voždovcu završen na spektakularan način, najzvučnijim transferom u Srbiji ove zime.

Nakon Nemanje Vučića, Filipa Stuparevića i Despota Mihailovića koji su predstavljeni u poslednja 24 sata, novi fudbaler Voždovca postao je stameni defanzivac, nekadašnji reprezentativac Srbije, Nemanja Pejčinović!

Pejčinović koji igra na poziciji štopera karijeru je započeo u rodnom Kragujevcu, da bi potom igrao u Radu i Crvenoj Zvezdi, nakon čega se otisnuo u inostranstvo, gde je prvo igrao za Hertu.

Da li je srpski fudbal u boljem stanju nego kad sam odlazio?

Nakon igranja u Bundesligi imao je privilegiju da nosi kapitensku traku Nice, za koju je u četiri godine odigrao preko stotinu mečeva i ostavio veliki trag u francuskom prvoligašu i srcima navijača.

Pejčinović je zatim sunčanu Nicu zamenio hladnom Moskovom i četiri godine bio standardan u timu Lokomotive, sa kojom je igrao i evropska takmičenja, da bi nakon toga zaigrao u kineskom prvoligašu Čančun Jataiju. Novi igrač Voždovca je svojeremeno bio standardni mladi reprezentativac Srbije, da bi nakon toga predstavljao i A tim naše zemlje.

- Srećan sam što sam postao član Voždovca. Prvi utisci su takvi da je ekipa sjajna i vrlo kvalitetna, igra se napadački fudbal i visok presing, što meni lično odgovara. Odlučio sam da se vratim u Srbiju pošto me mnogobrojne ponude iz inostranstva nisu zadovoljile, i da bih mogao da budem sa porodicom.

- Želeo bih da posle 10 godina opet „osetim“ srpski fudbal i mislim da je Voždovac prava fudbalska sredina za mene. Želim da vidim da je srpski fudbal u boljem stanju nego što sam ga ostavio kada sam odlazio. – bile su prve reči Pejčinovića nakon potpisivanja ugovora.

Nemanja Pejčinović Foto: Guliver/Epsilon/Getty Images

Sa obzirom na to da je iza njega impozantna karijera, a da je Voždovac tim sačinjen većinom od mladih igrača, Pejčinović je svestan i obaveze koju bi imao u timu, a to jeste da bude uzor, po njegovim rečima „kako na terenu, tako i van terena“.

- Biće privilegija igrati u timu sa ovoliko mladih, talentovanih igrača, ali i obaveza da bih bio uzor, kako na terenu, tako i van terena. Nema sumnje da je svim momcima cilj da zaigraju u inostranstvu i ostave veći trag, ja sam im na raspolaganju da svojim iskustvom pomognem na način, i u meri kojoj je to potrebno.

Već sam upoznao momke, ovo je sjajna grupa ljudi, od uprave kluba, preko trenera i igrača, vidi se da vlada porodična atmosfera, da je klub na zdravim nogama, biće privilegija igrati u ovakvom okruženju. – iskren je iskusni defanzivac, kojeg je nasmejala konstatacija da će njegov nekadašnji saigrač, Rade Koković sada biti – njegov trener.

Posle 10 godina saigrač je sa Radetom Kokovićem

Interesantna je situacija. Prošlo je 10 godina od kako smo Rade i ja bili saigrači, putevi su nam se razdvojili, ali sam pratio njegov trenerski put, zadivili su me njegovi uspesi sa Voždovcem, i tu sam sada da sve to zajedno nadogradimo. Naravno da je na terenu sve vrlo profesionalno, kada radimo, radimo ozbiljno, tu nema mesta prijateljstvu, samo profesionalan odnos.

Video: Stanković o igračima Zvezde: Zadovoljan sam, momci rade kao zmajevi

Evropa je imperativ

Upitan da prokomentariše šta bi bila njegova lična ambicija, i koji rezultat bi smatrao za uspeh na kraju sezone sa Voždovcem, Pejčinović „iz topa“ odgovara – „Evropa“.

Kada bacimo pogled na tabelu, vidi se da Voždovac ima prostora da se umeša u borbu za Evropu, i ako su to ambicije kluba, onda bi se naravno poklopili. Ukoliko se kockice poklope, nije ni to nerealno, ali hajde da radimo polako, da idemo utakmicu po utakmicu, i rezultat neće izostati.- poentirao je Pejčinović na kraju.

Sportski direktor Voždovca Jovan Damjanović izrazio je zadovoljstvo što su Zmajevi dobili veliko pojačanje.

Video: Njegoš Petrović o tome kako ga je Deki Stanković nudio Interu

- Kao što smo i najavili danas, prava transfer bomba, i drago mi je da je dogovor između Nemanje i Voždovca pao brzo. Ambicije se poklapaju, Nemanja sa svojim ogromnim iskustvom i velikom reputacijom prepoznaje Voždovac kao pravu fudbalsku sredinu u kojoj može da igra, i to nam imponuje. Mislim da kada predstavljate ovakvo pojačanje, ambicije se i same nameću, a one moraju da budu najviše i naravno da želimo da nadogradimo postignuto u prvom delu sezone. Jako sam zadovoljan kompletim prelaznim rokom i jedva čekam da vidim momke na terenu u prvenstvu. – zadovoljno je konstatovao Damjanović.

Iskusni defanzivac zadužio je dres sa brojem 33, i našao se na spisku putnika za sutrašnji kontrolni meč sa TSC koji očekuje Zmajeve na terenima akademije u Bačkoj Topoli. Takođe, Pejčinović će imati i pravo nastupa u prvom prvenstvenom meču koji Zmajeve očekuje 15. februara u Lučanima protiv ekipe Mladosti.

Dolaskom Pejčinovića Voždovac je završio svoj zimski prelazni rok, u kojem su pored iskusnog defanzivca dres sa grbom Zmaja zadužili još i Edin Ajdinović (Crvena zvezda), Aleksa Janković i Ivan Milosavljević (Partizan), Nemanja Vučić (Vojvodina), Despot Mihailović (Zvezdara) i Filip Stuparević (Votford).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagreb

    7. februar 2020 | 21:14

    Koje sve igrao za Srbiju dobro niste u rangu Malte

  • DARKO 100%

    7. februar 2020 | 20:46

    Nekad sam navijao za zvezdu kao mali,kad sam porastao onda za dobar fudbal,sad kad sam omudreo i video sta je to poceo sam da navijam za svoj stomak i dzep,sto rece djed USE NASE I PODASE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA