≫ 

Partizan poražen od Spartaka: Sudije očajne, Savo besneo, pa dobio isključenje!

Crno-beli odigrali sjajno u prvih 45 minuta, a potom rezervisti u nastavku pomalo pokvarili utisak

Savo Milošević Printskjrin: Youtube

Fudbaleri Partizana porazom su završili Premijer Kup u Dohi, pošto su u 3. kolu poraženi od Spartaka iz Moskve sa 3:2.

Može se reći da je meč prelomilo isključenje Sava Miloševića, ali i Natha u 40. minutu, posle jedne sporne odluke sudije, zbog čega je trener Partizana uleteo u teren da se obračuna sa arbitrom.

Naime, sudija nije svirao očigledan prekršaj nad Sumom, i dao je prednost igračima Spartaka, pa je trener Partizana uleteo u teren. Utakmica je prekinuta, arbitar je pokazao crveni karton Miloševiću.

Crno-beli su u dva poluvremena, sa dva različita tima, pokazali lice i naličje kvaliteta, a završnicu prvog dela je obeležio i incident usled koga su isključeni trener Savo Milošević i Bibras Natho, nezadovoljni slabim suđenjem.

PARTIZAN - SPARTAK 2:3

(Pavlović 16, Suma 34,  - Zorbin 7. Soboljev 47. Ponce 69. pen. )

PARTIZAN: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Natho, Tošić, Asano, Suma, Sadik

SPARTAK:  Rebrov (G), Džikija(K), Kutepov, Žižo, Raskazov, Til, Kral, Zobin, Lukas, Mirzov, Ponce

Sudije: Nabet Kaled

Pomocnici Fajsal Al Jafi i Mohamed Al On

Došlo je do koškanja i igrača, pa je Natho dobio crveni, i crno-beli su u nastavku morali da igraju sa 10 igrača u polju.

FK Partizan - FK Spartak Prekid Prekid utakmice u 40. minutu posle odluke sudije da ne svira očigledan faul nad Sumom Printskrin: Youtube

Odlična igra u prvih 45 minuta

Ne računajući prvih 15-tak minuta u kojima je Partizan tražio sebe, jer je u meč sa Spartakom ušao slabije od očekivanog, crno-beli su odigrali možda i najbolje poluvreme  na turniru u Dohi.

U pomenutom početnom periodu igrači tima iz Humske su delovali “teško”, slabije su se kretali od očekivanog, nedostajalo je agresije i kombinatorike u igri, pa su Rusi diktirali tempo i koristili sve što im se pruža na terenu.

FK Partizan FK Spartak Moskva Foto: partizan.rs

Kao posledica “mlakog” početka stigao je i gol u ranoj fazi, kao plod greške, pre svih Slobodana Uroševića na levom boku, koji je slabo odreagovao, odmogućio višak Spartaku, čiji je atak u prvom navratu sprečio blokom Bojan Ostojić, da bi Roman Zobnin u nastavku akcije zakucao loptu u bliži ugao Vladimira Stojkovića – 1:0.

Od tog momenta Partizan kao da je pritisnuo dugme za presing, agresiju i brzo trčanje i sve se u trenutku promenilo na terenu. Crno-beli su pomerili linije 30 metara ka golu ruskog tima, preuzeli posed i počeli da pritiskaju Spartak u toj meri da su jedva uspevali da povežu dva ili tri pasa.

FK Partizan FK Spartak Moskva Foto: partizan.rs

Kao nagrada za trud je ubrzo stigao i izjednačujući gol, koji je iz prekida pripremio Bibras Natho i to Strahinji Pavloviću, koji se sjajno izvukao iz bloka i ostao praktično nebranjen na pet metara od gola golmana Rebrova. Egzekucija štopera je bila rutina – 1:1.

Partizan se pitao za sve na terenu

Izjednačenje je dodatno “dodalo gas” crno-belima koji su u minutama posle gola Pavlovića razneli ruski tim u paramparčad.

Miloševićev tim se isključivo pitao na terenu, skupljao i širio Ruse kao “ na lastišu”, a potom strahovitom transformacijom, gotovo iz tri pasa stizao do gol prilika, koje su se ređale kao na traci.

Sadik je u nekoliko navrata mogao da donese potpuni preokret, Tošić i Pavlović takođe zadavali velike probleme odbrani rivala, da bi dobitnu kombinaciju Sadik – Suma omaleni Gvinejac rešio u svom stilu. Pravovremeni pas je primirio, potom zamahnuo iz “slomio” dva igrača Spartaka, a zatim zakucao loptu u ćošak – 2:1.

Savo Milošević i sudija Printskrin: Youtube

Sudija iznervirao Miloševića i promenio tok meča

Dominaciju Partizana u smiraju prvog dela ipak nisu prekinuli igrači Spartaka, već trener Savo Milošević (?!), koji je posle očiglednog, ali nedosuđenog prekršaja nad Umarom Sadikom, na sredini terena, uleteo u polje i pokušao da se obračuna sa katarskim arbitrima.

Savo Milošević Printskrin: Youtube

Pridružio mu se takođe nervozni Bibras Natho, koji je već imao žuti karton zbog rasprave sa sudijama, pa su obojica zaradila crvene kartone i praktično otežala Partizanove šanse da eventualno osvoji prvo mesto na turniru.

Savo Milošević Printskrin: Youtube

U nastavku je priliku dobila nekolicina rezervista crno-belih, što se, uz deficit sa igračem manje, odmah odrzilo i na sve druge segmente igre, jer je jasno kao dan da između prvog i drugog tima Partizana postoji preveliki jaz.

Tek što je drugo poluvreme počelo, Rusi su izjednačili. Dugo je trajao napad Spartaka,r lopta se “provukla” kroz dve linije i srećno došla do Soboljeva. Vujačić je pokušao da  izblokira šut, ali je bilo kasno – 2:2.

Imali su Rusi još kratko vreme inicijativu i još nekoliko solidnih, ali ne previše opasnih pokušaja ka golu Stojkovića, a onda se i Partizan donekle stabilizovao. Pokušali su crno-beli da uzvrate, međutim, previše su grešili u organizaciji napada, pre svega u pasu, omogućavajući ruskom timu da se lako izvuče iz problema.

FK Partizan FK Spartak Moskva Foto: partizan.rs

A onda su na scenu ponovo stupili “ljudi u crnom”. Vetar u leđa Spartaku ponovo je dao znanjem oskudni arbitar Nabet Kaled, koji je na utakmicu verovatno stigao pravo iz pustinje ili sa naftne bušotine, gde nije baš imao dodira sa fudbalom u dosadašnjem delu života.

U 69. minutu svirao nepostojeći jedanaesterac za Spartak, koji je verovatno samo on i video. Brazilacu Ajrtonu je bežala lopta u kaznenom prostoru, potom je očigledno inicirao kontakt sa Aleksandrom Šćekićem, koji je stajao kao ukopan, a sudija pokazao na belu tačku. Ponse nije pogrešio – 3:2.

FK Partizan Printskrin: Youtube

Razumljivo, u smiraju utakmice je ritam meča malo opao, uz poneku dobru akciju i pokušaj Spartaka, koje je uglavnom osujećivao ovoga puta raspoloženi Vladimir Stojković.

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    8. februar 2020 | 18:21

    Svi vas mrze, svi su protiv vas, kradu vas i u Kataru, i u Zimbabveu i u Tadžikistanu i u Malom Mokrom Lugu i u Svrljigu. Ali, samo napred, sami protiv svih.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    8. februar 2020 | 13:58

    Нек се врате, одиграју пријатељску са Телеоптиком...можда победе😂😂

  • Jxn

    8. februar 2020 | 13:33

    Franjevci kradu vas i na pripremama, koja ste vi sprdjnja od kluba,i tamo vam se sve vraca za sve kradje svih 7 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA