Dijego Simeone je najplaćeniji trener na svetu: Od cifre će vam se zavrteti u glavi

Basnoslovna suma

  • 3

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone najplaćeniji je stručnjak u svetu fudbala, piše L'Ekip.

Francuski list tvrdi da Simeone zarađuje neverovatnih 43.6 miliona evra godišnje što je više od mnogih fudbalskih zvezda, ali i 20 miliona više od bilo kog drugog trenera.

Drugi na listi je Pep Gvardiola iz Mančester Sitija koji dobija 23.28 miliona, dok Žoze Murinjo i Jirgen Klop navodno zarađuju po 17.5 miliona.

Sedamsto hiljada manje od njih dvojice inkasira strateg Reala Zinedin Zidan, što je oko 40 odsto u odnosu na ono što dobija Simeone.

Argentinac je u klubu kao trener još od 2011. godine što je prava retkost u svetu modernog fudbala. "Jorgandžije" su sa njim osvojile dve Lige Evrope, jednu titulu u Primeri 2014. godine, a igrali su i dva finala Lige šampiona, 2014. i 2016. godine.

Oba puta su poraženi, ali su već godinama konstantno u vrhu evropskog fudbala. Sve do ove sezone kada se muče da pobeđuju, šesti su u ligi i u opasnosti su da propuste takmičenje u Ligi šampiona naredne sezone.

Pored toga, u poslednjih pet utakmica su postigli jedan gol.

Na četiri meča u svim takmičenjina Erling Haland dao je osam golova i sve oči su oprte u njega pred večerašnje (18.30) gostovanje Dortmunda Leverkuzenu. Ovo je i važan meč za neizvesnu šampionsku trku u Nemačkoj - kec je 3,05, iks 3,45, dvojka 2,30, a 3+ 1,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Leverkuzen.

Inter je na tri, Lacio na četiri boda - dakle, Juventus ove sezone čeka neizvesna trka za titulu u Seriji A do kraja, a Stara dama večeras (20.45) gostuje Veroni koja nema poraz u poslednjih sedam kola. Dvojka je 1,55, a dupla šansa 1X 2,44. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Verona - Juventus.

Video: Njegoš Petrović o tome kako ga je Deki Stanković nudio Interu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA