Milivojević nemoćno ispratio Rišarlisona: Everton pobedio Kristal Palas

Tri pobede i dva remija Evertona u poslednjih pet utakmica

  • 0
Britian Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Evertona pobedili su Kristal Palas u meču 26. kola engleske Premijer lige sa 3:1.

Meč je na početku lako mogao da ode na obe strane, da je tim Luke Milivojevića imao samo malo više sreće, jer je Everton poveo u 18. minutu golom Brazilca Bernarda.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Samo nekoliko minuta ranije Patrik Van Anholt je zatresao stativu kada je pucao iz šesnaesterca i umesto da Palas vodi, to je učinio tim Karamela.

Teo Volkot je dobio loptu desno na krilu, odatle je podigao centaršut za Evertonovu devetku Kalvert-Levina, ali je njega lopta preskočila.

Srećom po Everton, sletela je pravo na nogu Bernarda koji je zakucao iz prve u mrežu. Palas je izjednačio u nastavku meča golom Kristijana Bentekea iz 51. minuta.

Vilfrid Zaha je povukao kontru odložio pas kroz odbranu poludesno do Bentekea koji se ubacivao i Belgijanac je iz drugog kontakta šutirao uz prvu stativu po zemlji.

Britian Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Džordan Pikford se obrukao jer je pokrio taj ugao, a lopta je prošla ispod njega, ali se to nije odrazilo na konačan ishod meča.

Fleke je izvadio supertalentovani Rišarlison već u 59. minutu kada je isrtčao polovinu terena i onda između dvojice igrača Palasa pogodio malu mrežu.

Milivojević je uklizao, ali je kasnio i mogao je samo nemoćno da posmatra kako lopta prolazi pored ruku Guaite po drugi put na meču.

Konačan rezultat je postavio Dominik Kalvert-Levin u završnici meča. Lukas Dinje je centrirao iz kornera, Rišarlison je gađao glavom i pogodio prečku, a lopta se od nje odbila na nogu Kalvert-Levinu koji je imao lak posao da overi nova tri boda "plavih" iz Liverpula na Gudisonu.

Everton sada ima 36 bodova i trenutno se nalazi na sedmom mestu Premijer lige, dok je Palas na 14. mestu sa 30 bodova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA