Pongračić nokautirao igrača Fortune i dobio crveni: Šveđanin het-trikom uzeo bodove Grujićevoj Herti

"Otvorilo se" u završnici meča u Berlinu

  • 0
Germany Soccer Bundesliga Strelac het-trika protiv Herte Robin Kveson, Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Volfsburga odigrali su nerešeno sa Fortunom iz Dizeldorfa u meču 21. kola Bundeslige, dok je Herta iz Berlina poražena od Majnca sa 1:3.

Tim Marka Grujića je izgubio golom Robina Kvesona u 17. minutu utakmice, a Marko je odigrao prvo poluvreme za berlinski tim. U drugom ga je zamenio Holanđanin Džavairo Dilrosun.

Kveson je dobio loptu u sredini, zalomio Niklasa Štarka, štopera Herte i onda po zemlji pogodio ugao gola. Isti igrač je u 82. minutu duplirao prednost svog tima iz peterca.

Karim Onisivo je na strani odvukao dvojicu igrača, izšaao je na kraj sa obojicom čuvara, u padu poslao loptu Kvesonu, a ovaj je bio siguran.

Utešni pogodak za Hertu je bio autogol Džefrija Bruma pred nadoknadu vremena u kojoj je domaćinu isključen Marijuš Volf. To je otvorilo prostor i za treći gol koji je Kveson postigao sa bele tačke u petom minutu nadoknade i time postavio konačan rezultat uz het-trik.

U okršaju Volfburga i Fortune, crveni karton je dobio Marin Pongračić, defanzivac Volfsburga koga su Delije i Milan Pavkov dobro zapamtili još iz Salcburga kada je nagazio napadača Zvezde u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

On je u 48. minutu ramenom "nokautirao" Alfreda Moralesa prilikom prekida, ali je samo dva minuta kasnije njegov tim izjednačio na 1:1.

Prvo je gol za Fortunu postigao Matijas Zimerman tako što je sa desetak metara iskosa, šutem u bliži ugao, krunisao školsku i fantastičnu akciju "na prvu".

Gol vredan boda je u 50. minutu posle centaršuta Mehmedija postigao glavom Renato Štefen. Švajcarac je od stative zatresao mrežu za izjednačenje, što je ostao rezultat do kraja meča.

U ostalim subotnjim duelima do 18 sati, Union Berlin je bio bolji od Verdera iz Bremena sa 2:0, Šalke i Paderborn su remizirali 1:1, a Frajburg je savladao ekipu Hofenhajma sa 1:0.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA