≫ 

Borusija Dortmund: Ekipa stvorena za velika dela, ali i kidanje živaca

U poslednjih 15 utakmica, prosek golova na utakmicama Borusije iznosi neverovatnih 4,93 gola po utakmici

  • 0

Moglo bi se reći da je Borusija Dortmund bila jedna od ekipa koju je bilo lepo ove sezone gledati u Evropi.

Iako se ovaj velikan iz Nemački mučio da se približi visinama koje je dosegao pod vođstvom Jirgena Klopa kada je osvajao titule u Bundesligi i stizao do Lige šampiona, Borusija počinje da stvara tim koja ima potencijal da se vrati na sam vrh, piše givemesport.com.

Erling Haaland Foto: Tanjug/AP

Pojava Džejdona Sanča tokom poslednjih nekoliko sezona oduševila je navijače Engleske uoči Evropskog prvenstva koje će biti održano ovog leta, a Dortmund je uspeo da pobedi mnoge evropske klubove i potpiše Erlinga Halanda, jednog od najtraženijih napadača na svetu.

A kada na to dodate fudbalere poput Marka Rojsa, Marija Gecea, Julijana Branta i Torgana Azara, Borusija izgleda kao ekipa koja ima snagu da „osramoti“ čak i najbolje odbrane na kontinentu.

Problemi Borusije ove sezone javljali su se na drugom kraju terena, jer, uprkos tome što su najbolji strelci u Bundesligi, njihova bušna odbrana rezultirala je trećim mestom na tabeli, uz tri boda zaostatka u odnosu na Bajern iz Minhena, i utakmicom više.

Oni su prošli u narednu fazu Lige šampiona, gde će igrati protiv Pari Sen Žermena, što znači da će se njihova nepouzdana odbrana suprotstaviti Nejmaru, Kilijanu Embapeu, Edinsonu Kavaniju i Mauru Ikardiju.

Erling Haland Foto: AP Tanjug

Borusija je vratila Matsa Humelsa da bi unapredila svoju prilično neiskusnu poslednju liniju, ali činjenica da mu je Bajern dozvolio da se priključi njihovom velikom rivalu govori da on svakako trenutno nije najbolja verzija sebe.

U poslednjih 15 koliko odličnih toliko i frustrirajućih utakmica, postignuto je 74 gola ili u proseku 4,93 gola po utakmici. Četrdeset četiri od tih golova postigao je Dortmund uz prosek od čak 2,93 gola po utakmici, ali su takođe primili 30 golova u tom periodu ili - dva gola po utakmici. Najvažnije utakmice tokom ove sjajne serije bile su pobeda od 3:2 nad Interom u grupnoj fazi Lige šampiona, 5:0 protiv Dizeldorfa i Union Berlina, kao i luda pobeda od 5:3 u Augsbergu.

Sa druge strane, Bajern je taj koji je „razmontirao“ Borusiju pobedom od čak 5:0, a zatim je kod kuće Dortmund odigrao samo 3:3 sa Paderbornom, a zabeležen je i poraz od Verdera iz Bremena rezultatom 3:2.

Dakle, navijačima Borusije vratiće se svaki evro uložen u utakmice ove ekipe, ali sa druge strane, u narednom periodu će biti potrošeno mnogo živaca i noktiju.

Video: Marko Roze za Telegraf o Jirgenu Klopu i borbi za titulu u Nemačkoj

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA