Skandal u Premijer ligi: Otkriveni cenovnici klubova za decu koja sa igračima izlaze na teren

Samo od ovih prihoda klubovi na godišnjem nivou inkasiraju čak pola miliona funti

  • 8

Veliki broj engleskih klubova, pričamo za one iz najvišeg ranga i Čempionšipa, našli su se na udaru kritika javnosti posle otkrića da naplaćuju roditeljima izlazak na teren njihove dece sa igračima. Već tradicionalna, idilična slika koja razneži i najtvrđa ultras srca, kada klinci zajedno sa fudbalerima kroče na teren, više nikome neće delovati kao lep prizor, jer se saznalo da klubovi čak imaju cenovnik za ovu vrstu "usluga".

Takva politika neminovno potpiruje klasno raslojavanje, jer to zadovoljstvo pripada uglavnom privilegovanoj deci, onoj čiji roditelji nemaju problem da plate 0d 350-700 funti da im dete bude deo spektakla.

- To što klubovi rade se apsolutno kosi sa korenima fudbala kao igrom radničke klase - kaže član parlamenta u britanskoj vladi Džulijan Najt.

Glas protiv ovakve politike klubova digao je i Malkolm Klark, predstavnik unije navijača u Engleskoj.

- Mnogi klubovi doniraju svoje ormariće u dobrotvorne svrhe, ali zvuči pomalo ironično da takvom dobrotvornom akcijom često iskorišćavaju ugrožene zajednice, upravo one koje onda obijaju svojim visokim cenama.

Britanski Telegraf otkrio je i cenovnik klubova koji naplaćuju roditeljima da im deca budu maskote, pa tako Aston Vila naplaćuje 500 funti, plus beneficije prilikom određenih akcija kluba, Bornmut 235 funti, Brajton 350, Barnli 310, Kristal Palas 375, Lester 355 funti...

Arsenal, Čelsi, Liverpul, oba Mančestera, Njukasl i Sautempton, nisu među klubovima koji na ovaj način pune svoje kase.

- Klubovi na ovaj način zarade 500.000 funti na godišnjem nivou, uz to da neki klubovi dodatno naplaćuju ako dete želi da prati igrača od svlačionice do terena - otkriva Klark.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Niš

    11. februar 2020 | 12:35

    Moj klinac mali fudbaler je na JNA izašao besplatno još je dobio komplat dres obišao stadion idt.,jedan roditelj je kontaktirao Biljanu Obradović i dogovorena je saradnja koja je rezultirala nezaboravnim izletom,ali to je PARTIZAN najbolji klub.

  • jeremija

    11. februar 2020 | 12:16

    Treba da naplacuju i vise, sve dok ima budala koji prate fudbal...

  • IvicaTrajković

    11. februar 2020 | 21:44

    Objasniću zašto je to skandal: svaki tim ima svoju vlastitu akademiju,od selekcija U 7 pa nadalje.Roditelji tih malih fudbalera i fudbalerki redovno plaćaju mesečnu članarinu i pravo na izlaz sa igračima ide tim malim igračima kao podsticaj i podstrekt sporta mladih...A ne da se konkursom preko medija i uz debelu nadoknadu traže bogate mame i tate koji će plaćati i kupovati mesto svojoj djeci.Fifa je dala osnovne smjernice za to,ali očito neki ih se ne drže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA