≫ 

Gvardiola iskren: Nisam ja najbolji menadžer, dajte mi ekipu koja nije Siti i videćete

Mišljenje ne menjaju ni titule sa Barselonom, dva trofeja sa Bajernom i sada Premijer liga sa Sitijem

  • 5

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola iza sebe ima zaista zavidnu fudbalsku biografiju kao trener, ali je sada dao zanimljiv odgovor na pitanje da li je najbolji na svetu.

Iako mnogi njegovu promenu igre Barselone s kraja prošle decenije ovog veka smatraju korakom napred za fudbal, Gvardiola ne misli da je najbolji.

- Šta uopšte znači biti najbolji menadžer? Nikada se nisam osećao kao najbolji, ni kada sam uzeo šest titula u nizu sa Barselonom ili tri trofeja prošle godine sa Sitijem. Pobeđivao sam jer sam imao sjajne igrače u velikim klubovima. Postoje odlični treneri koji nisu u takvim klubovima i nemaju ovakve fudbalere. Ja sam dobar, ali nisam najbolji. Dajte mi ekipu koja nije kao Siti i neću pobeđivati - objasnio je Gvardiola za Fudbal dejli.

Posle Barse je vodio Bajern, a onda je došao u Siti i vratio titulu u plavi deo Mančestera. Sada se bori sa velikim zaostatkom i Liverpulom za titulu koja deluje izgubljeno.

Gvardiola je s tim u vezi probao da objasni novim generacijama da nije baš sve u trofejima, to jest da ne definišu samo oni uspeh.

Građani nisu osvojili ništa u Evropi iako postoje već 125 godina, a Katalonac smatra da će prihvatiti otkaz ako to ne učini.

- Prihvatam. Hoću da osvojim Ligu šampiona, sanjam i uživaću u utakmicama protiv Real Madrida i videćemo šta možemo da uradimo. Ovo je proces, dve nedelje pre utakmica, dok zamišljam šta možemo da uradimo kako bismo ih pobedili. A ako ih ne pobedimo, onda može da dođe neko iz uprave i kaže: ovo nije dovoljno dobro, hoćemo LŠ, dajemo ti otkaz. Onda ok, hvala, bilo je zadovoljstvo - rekao je Gvardiola.

Video: Strahinja Pavlović otkrio kako je dobio nadimak Kalaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA