≫ 

Moratiju sam dao ultimatum i on je izabrao Kupera: Ronaldo otkrio zašto je napustio Inter

Ko zna kako bi sve izgledalo da je Ronaldo ostao u Italiji

  • 0

Čuveni brazilski fudbaler Luis Nazario de Lima Ronaldo podelio je jedan zanimljiv detalj iz svoje bogate karijere u kojoj je osvojio skoro sve što se osvojiti može.

Ronaldo je u mlađim godinama igrao za Barselonu, pre nego je prešao u Inter i harao Serijom A s kraja devedesetih godina prošlog i prvih godina ovog veka.

Ovaj klub je neslavno izgubio titulu u korist Juventusa u sezoni 2001/2002 kada je sa 4:2 u poslednjem kolu poražen od Lacija i to je bila jedna od tačaka pucanja za "Zubu" koji je otišao kod Masima Moratija.

- U Milanu sam bio veoma srećan. Osećao sam bezuslovnu privrženost navijača i sa svih strana sveta. Ali, imali smo Hektora Kupera za trenera i nisam hteo da nastavim. Pričao sam sa Moratijem i rekao mu: Ili on odlazi ili ja idem, mi zajedno ne možemo - ispričao je Ronaldo za DAZN.

- Moja priča u Interu se završila loše jer je više hteo da zadrži Kupera nego mene, ali je tada počela moja priča u Madridu - objasnio je Brazilac.

On je otišao u Real iz Madrida za 25 miliona evra, pred kraj prelaznog roka 2002, dok su Neroazuri potpisali Ernana Krespa kao zamenu. Sa Realom je osvojio titulu prvaka Španije.

Kuper je u klubu potrajao tek godinu i po duže od "Zube" jer je loše počeo sezonu 2003/2004. Klub je međutim, tek posle afere Kalčopoli počeo da niže uspehe u Italiji, a proći će još godine pre nego će 2010. osvojiti titulu prvaka Evrope.

Video: Za Degeneka luksuzni zatvor: U Arabiji živiš iza zida i čuva te američka vojska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA