≫ 

Lud derbi Milana i Juventusa: Ibra suspendovan, crveni Ernandeza, Stara dama penalom izvukla remi!

MIlan nije izdržao do kraja, a neće moći da računa na Ibrahimovića

  • 8
Italy Soccer Italian Cup Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Milana umalo su iznenadili šampiona Italije, ekipu Juventusa, ali su na kraju remizirali sa Starom damom u prvom meču polufinala Kupa Italije 1:1 na San Siru.

U meču koji je obilovao takmičarskim nabojem i emocijama na obe strane, Rosoneri nisu izdržali, te im nije bio dovoljan jedan gol Anta Rebića u drugom poluvremenu meča, koji su završili sa desetoricom usled isključenja Tea Ernandeza.

APTOPIX Italy Soccer Italian Cup Luca Bruno

Kristijano Ronaldo je u završnici uspeo da poravna rezultat sa penala i Juventus pred revanš ima veće šanse za završnicu i borbu za trofej.

Đanluiđi Donaruma se istakao u prvom poluvremenu kod šuta Huana Kvadrada u 36. minutu kada je Kvadrado lepo prošao u prodoru i pucao sa ivice šesnaesterca.

Milan je takođe imao nekoliko pokušaja u tom delu igre i bio je konkretniji. Već u prvom minutu je Zlatan Ibrahimović glavom šutirao i bio u šansi, odmah potom i Frenk Kesi, a ti uvodni minuti meča su bili vrlo opasni po Juve.

Crveno-crni to nisu iskoristili, ali nisu ni odustajali od namere da postignu gol. I uspeli su u toj nameri u 61. minutu. Samu Kastiljeho je podigao loptu sa desnog krila na glavu Ibrahimoviću, Šveđanin ju je promašio i ona je sletela na suprotnoj stativi na nogu Rebiću.

APTOPIX Italy Soccer Italian Cup Luca Bruno

Hrvatski internacionalac se lepo snašao i volej poslao u ugao gola Juventusa gde je Đanluiđi Bufon bio nemoćan.

Prethodno je Điđi sjajno skinuo odličnu priliku Ibrahimoviću, ali za Rebićev udarac nije imao rešenje. Kvadrado je ubrzo pao u kaznenom prostoru Milana, ali posle pregledanja VAR snimka je utvrđeno da nema osnova za penal.

Nekoliko minuta kasnije, u 71. drugi žuti karton dobija drugi žuti karton pa ga Paolo Valeri šalje na hlađenje 25 minuta pre kraja meča.

Juventus je tada iskoristio priliku da više krene napred, ali verovatno nije očekivao da će mu na putu do gola u gostima pomoći igrač protivničke ekipe.

Davide Kalabrija, koji je zaigrao kao zamena za Andreu Kontija, igrao je rukom u svom kaznenom prostoru pred sudijsku nadoknadu, Valeri je proverio i ovog puta pokazao na belu tačku.

Kristijano Ronaldo je u 91. minutu bio siguran i doneo je svom timu gol koji će se možda ispostaviti vrlo vrednim posle četvrtog marta kada se bude igrao revanš u Torinu.

Takođe, treba napomenuti da će nekoliko igrača biti suspendovano za naredni meč - Kastiljeho, Ibrahimović i Teo Ernandez.

Ibrahimović je laktom udario Matijsa De Lihta i zbog toga je dobio žuti karton, Ernandezu suspenzija sledi zbog isključenja, Kastiljehu jer je u besu šutnuo loptu nezadovoljan odlukom sudije, dok se Kesi izvukao iako je laktom udario Kvadrada.

Italy Soccer Italian Cup Foto: Tanjug/AP
Italy Soccer Italian Cup Foto: Tanjug/AP
Italy Soccer Italian Cup Foto: Tanjug/AP
Italy Soccer Italian Cup Foto: Tanjug/AP

Video: Omladinci Zvezde posle penal drame u osmini finala Lige šampiona!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivan

    13. februar 2020 | 23:36

    To bese onaj ibrahimovic sto je bezao po Parizu od bolesnog malog Hajrudina kojeg je majka dovela da mu ispuni poslednju zelju da upozna fudbalera kog je najvise voleo, nakon cega su se nakon 2 dana vratili gde malom Hajrudinu nije ispunjena poslednja zelja a koji je posle par dana preminuo od leukemije. Toliko o ibri .

  • Cc

    13. februar 2020 | 23:06

    Pa koji je ovo penal ove sezone za Juve? Sve na sudije daju golove sramote zato ih nema nigde cim dodju u LS Ovo je vec lakrdija od sudjenja svaki mec penal

  • Istina

    14. februar 2020 | 01:15

    Juventusu ko zvezdi.Svaka utakmicu se svira najmanje jedan penal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA