≫ 

Krv je šikljala na sve strane, još nosim traume: Napadač Ajntrahta progovorio o napadu huligana!

Visoki Holanđanin svedočio na sudu putem Skajpa

  • 1
Bas Dost Foto: Twitter/@brunoandrd

Napadač Ajntrahta Bas Dost svedočio je pred portugalskim sudom o huliganskom napadu koji je proživeo u maju 2018. godine kada su maskirani navijači Sportinga (njih 50) sa štanglama i noževima upali na trening tima i pretukli nekoliko igrača.

Holanđanin je bio jedan od onih koji je najgore prošao - otvorili su mu glavu - a svoje tvrdnje izneo je putem Skajpa koji je strimovao svedočenje u portuglaskom sudu u sredu pre podne.

- Znali smo da će biti tenzije, ali smo očekivali da ćemo samo pričati s navijačima. Nisam osećao strah u trenutku dok su nam se približavali, neki od njih su čak i otpozdravljali. Bili smo u svlačionici i spremali se za trening, kada su odjednom njih petorica počeli da me udaraju. Vrata svlačionice su se otvorila, ja sam u jednoj prostoriji bio sam i uplašio sam se. Krv je šikljala na sve strane - otkrio je Dost.

Nekadašnji napadač Volfzburga dugo se oporavljao od traume nakon napada, a nije napustio Lisabon jer mu je supruga u to vreme bila trudna. Krizu je prebrodio razgovorom sa psiholozima i putovanjem u Austriju na banjsko lečenje.

- Bilo je grozno, stražari su nam dan i noć bili ispred kuće - prisetio se Dost.

Zanimljivo da je Holanđanin tog leta raskinuo ugovor sa Sportingom zajedno sa još nekoliko saigrača - Vilijam Karvaljo, Želson Martins, Bruno Fernadeš, Rui Patrisio i Danijel Podens. I trener Žorž Žezus je podneo ostavku, ali se Dost potom vratio i čak produžio ugovor sa Sportingom.

Ostao je još jednu sezonu i doneo kup Lavovima, ali...

- Ni to nije moglo da promeni utisak posle napada koji je bio mučan. I danas osećam posledice, trebalo mi je nekoliko meseci da se oporavim, a laknulo mi je kada sam se vratio u Bundesligu - rekao je visoki centarfor.

Huligani koji su ga napali kasnije su identifikovani i privedeni pravdi, a na optuženičkoj klupi zajedno s njima je i nekadašnji predsednik Sportinga Bruno de Karvaljo koji je optužen da je bio predvodnik napada na sopstvene igrače. Zbog toga je na kraju postao prvi predsednik u istoriji Lavova koji je smenjen od strane članova kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ћело U.F.

    14. februar 2020 | 19:55

    Немогуће,само у Србији постоје хулигани.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA