≫ 

Dejan Stanković otklonio poslednje dileme: Ovo je sastav Zvezde za početak proleća!

Trener crveno-belih će i na Banovom brdu izvesti najboljih 11 sa priprema u Turskoj

  • 41
Dejan Stanković Foto: MN press

Došao je i taj dan... Dan kada će veliki Dejan Stanković prvi put u zvaničnom meču kao trener izvesti na teren fudbalere Crvene zvezde. Vatreno krštenje jedne od legendi crveno-belih i Intera, zakazano je za 14.30 časova na Banovom brdu protiv Čukaričkog, a navijači šampiona Srbije i lidera Superlige s nestrpljenjem očekuju da vide sastav za koji se Deki odlučio.

- Imam 9 kristalno jasnih startera, ostalo ću odlučiti do sutra - rekao je Stanković na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Ipak, ako uzmemo u obzir sve što smo videli u proteklih mesec i kusur dana dok su se crveno-beli pripremali na Kipru i u Turskoj, deluje da Stanković već zna imena 11 igrača koji će izaći na teren i da će to biti isti oni koji su počinjali dve najjače provere u Beleku protiv Ludogoreca (1:0) i Dunajske Strede (4:0).

Dakle, crveno-beli na megdan Brđanima najverovatnije izlaze u formaciji 4-2-3-1 u sastavu: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Petrović, Jovančić - Ben, Nikolić, Gavrić - Boaći.

Tako će Stanković nagraditi mlade nade - Veljka Nikolića i Željka Gavrića - za sjajan rad na minulim pripremama, iako je u medijskim istupima bio škrt na komplimentima i odbijao da ih izdvaja u odnosu na ostatak ekipe. Možda je i to mala tajna velikih trenerskih majstora od kojih je Deki učio zanat, a Zvezdina deca to shvataju na pravi način.

Što se tiče ostalih linija, odbrana ispred neprikosnovenog Borjana u sastavu Gobeljić, Degenek, Babić i Rodić je i u Turskoj izgledala kao idealno sinhronizovani deo crveno-belih i dobar oslonac za početak izgradnje novog tima.

Zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Njegoš Petrović i probuđeni Dušan Jovančić su takođe pokazali u utakmicama sa Ludogrecom i DAC-om da su pozicije "šestica" za njih rezervisane, dok će u napadu pored mladih Gavrića i Nikolića glavnu rolu imati provereni Ben i razbuđeni Ričmond Boaći.

Krilo sa Komorosa se već izdvojilo kao jedan od glavnih u napadačkom delu crveno-bele mašinerije, dok Deki ne krije da ima velika očekivanja i od napadača iz Gane koji se konačno oporavio od povreda i nagovestio da bi mogao da bude onaj stari.

Ipak, koliko su Zvezda i Deki zaista napredovali, videćemo već danas oko 16.30.

Nastavlja se Superliga Srbije, a već prvog dana proleća na Banovom brdu (14.30) počinje era Dejana Stankovića na klupi Zvezde. Crveno-beli imaju 11 bodova više od Partizana, ali novi trener je pod lupom i svakako će želeti da pobedom debituje kao šef stručnog štaba - kvota na dvojku je 1,50, a na duplu šansu 1X 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čukarički - Zvezda.

Video: Dejan Stanković pred debi na klupi Zvezde: Znam 9 startera, na dvojicu ne računam, nemojte o Sanogu!

(M. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo...

    15. februar 2020 | 08:14

    ...za upravu.Silne milione spiskali na pojačanja letos i niko nije za startnu postavu. Pitam se da li će neko i kome odgovarati za tu kradju. Deki srećno danas!

  • Панта

    15. februar 2020 | 10:24

    Sad smo spremni za kup sampiona?Fale nam samo 11 igraca i trener.

  • ns

    15. februar 2020 | 09:02

    Gde je mesi ivanic?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA