≫ 

Dekijeva Zvezda pokorila Brdo: Prvenac Nikolića, Petrović postigao gol karijere!

Uspešan debi novog trenera, Ben promašio penal

zvezda čukarički Foto: MN Press

Fudbaleri Zvezde pobednički su startovali u drugom delu superligaške sezone, crveno-beli su savladali Čukarički na Banovom Brdu rezultatom 2:0, i to uz promašen penal Bena.

Ipak, već tada su gosti manje-više osigurali pobedu, pa kiks fudbalera sa Komora nije poremetio Stankovićev debi na klupi šampiona. Iznad svega, utakmicu je obeležio gol Njegoša Petrovića u 14. minutu, bio je to potez koji će se još dugo prepričavati, kakav se ne viđa često na osiromašenim domaćim terenima.

Zvezdin veznjak je raspalio po lopi sa blizu trideset metara, fantastično pogodio gornji desni ugao golmana Petrovića, kojeg je desetak minuta ranije matirao i Veljko Petrović - što mu je bio prvenac u crveno-belom dresu.

Zvezda je brzim golovima postavila stvari kako je i očekivala, istina nije naišla na jači otpor rivala, pa je nastavak doneo utakmicu bez najvažnijeg elementa svakog takmičarskog meča, neizvesnosti.

Elem, pomenimo i taj 4. minut, izuzetno važan u karijeri mladog Petrovića, zbog "prvenca" među seniorima. u situaciji koja je prethodila golu gostiju, promaja je produvala po desnoj strani Čukaričkog, tamo je Boaći imao svo vreme ovog sveta da jurne u prodor, pogleda raspored saigrača i uputi centaršut. Loptu je isprva "presekao" štoper Brđana Ćirković, delovalo je da će je iskontrolisati, ali je neshvatljivo loše odreagovao, pao, a Veljko Niklić iskoristio njegov kiks i pogodio mrežu Petrovića. U toj situaciji ponovo je Ćirković bio tragičar, jer ga je lopta, dok je ležao, pogodila u nogu i prevarila čuvara mreže domaćeg tima.

Sa 2:0 u 15. minutu mnoge stvari su postale jasne na Brdu: Čuka nikad nije pobedila Zvezdu posle tolikog deficita, pa je to bio nerealan scenario i ovog puta. Zvezda do kraja nije osetila pravu pretnju.

Vredi pomenuti još jedan efektan momenat iz prvog poluvremena, i on je imao "potencijal" da se nađe među "hajlajtsima" sezone, a reč je o voleju Gobeljića na 1:0, kada je sa dvadesetak metara uhvatio šut i uzdrmao prečku gola Brđana.

Nedugo kasnije usledio je već pomenuti, najspektakularniji potez utakmice u režiji Njegoša Petrovića.

Do kraja poluvremena Zvezda je bila rešena da stavi tačku još jednim golom, igrači Čuke nisu bili na svom nivou danas, a i sudija Grujić je imao svojih "pet minuta". Pomenuti nije okarakterisao povlačenje Gobeljića pred golom gostiju, kada je srušio Birmančevića, ali se olako uhvatio za pištaljku kada je lopta posle šuta Boaćija pogodila Šapića u ruku.

Penal je pruzeo Ben, ali nije se proslavio - Petrović mu je majstorski odbranio udarac.

Nastavak meča bio je antipod prvog poluvremena: naboj je potpuno splasnuo, Zvezda je imala punu kontrolu, ali i pasivu u igri, a Čuka jednu jedinu šansu, i to preko rezerviste Endiajea, koji se nije najbolje snašao u situaciji pred Borjanom.

Čukarički - Crvena zvezda 0:2

(Nikolić 5, Petrović 14)

ČUKARIČKI: Petrović - Ćirković, Šapić, Puškarić, Veličković - Docić - Vidosavljević (od 46. Ndiaje), Kajević, Kovač, Birmančević (od 78. Zorić) - Tedić (od 62. Mićin);

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Jovančić, Petrović - Ben (od 71. Simić), Nikolić, Gavrić (od 77. Garsija) - Boaći (od 88. Pavkov).

jovančić Foto: Telegraf
dejan stanković Dejan Stanković komandije sa klupe u svom prvom takmičarskom meču kao trener Zvezde Foto: MN Press
veljko nikolić Foto: MN Press
prilaz na tribine Čukaričkog Prilaz tribini na stadionu Čukaričkog: blato! Foto: Telegraf

Superliga, 21. kolo

Subota

Inđija - Bačka topola 1:1

Čukarički - Crvena zvezda 0:2 

Mladost - Voždovac 16

Napredak - Javor 16

Mačva - Rad 18

Vojvodina - Proleter 18

Nedelja

Partizan - Radnik 16

Spartak - Radnički Niš 16

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miro

    15. februar 2020 | 14:30

    Partizan je u eri Karadžića uništio fudbal u Srbiji. Napravili su trgovačku ligu. Uništili studijsku organizaciju. Sve su učinili da Partizan vlada. Partizan je forsiranjem njihovih igrača u Repki ostvario značajne prihode. Zato nam je Repka na dnu Evrope. Takvi ljudi su pokrali i Partizan pa se sada žale da bi spasili svoje pozicije. Izgleda da im je kraj.Ali tu je sada Kokeza opet isto za Srbiju. Dokle ćemo propadati.

  • Marlon

    15. februar 2020 | 16:42

    Kad imaju ovakvo sudjenje od grobara Grujića, šta tek ima da rade Nikolići, ŠEGRTI i slični njima. E moja Srbijooo medj šljivama....

  • GP

    15. februar 2020 | 15:28

    A gde je penal za Cuku??? Vuce ga sa obadve ruke i za Grujica to nije penal, a kada lopta pogodi Rnica u butinu onda jeste. Pa zar vas i na +11 moraju da guraju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA