≫ 

Natho i Tošić za prolećni prvenac Partizana: Revija prelepih golova u Humskoj!

Partizan ubedljiv protiv Radnika iz Surdulice - 3:0

FK Partizan Humska Foto: MN press

Partizan je trijumfalno otvorio prolećnu polusezonu, na krilima svog "CSKA tandema" Tošić - Natho koji se pobrinuo za premijerni trijumf nad Radnikom iz Surdulice od 3:0. Lepo fudbalsko popodne u Humskoj izmamilo je na tribine oko 5.000 gledalaca koji su tek na momente videli Partizan kakav Savo Milošević želi.

Ipak, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog dva prelepa gola iz slobodnjaka Bambija i Natha vredelo je doći danas na utakmicu crno-belih koji su, utisak je, igrali onoliko koliko im je bilo dovoljno. Prvo poluvreme proteklo je u znaku Tošića koji je sa nekoliko lepih poteza (i jednim makazicama) najavio najlepši detalj iz 37. minuta.

Sam se Bambi izborio za "slobodnjak" na nekih 17 metara, a potom udarcem u rašlje iz fudbalskih udžbenika obradovao pristalice Partizana. Bila je to nagrada za ipak agilnu igru domaćina u prvih 45 minuta, mada su gosti rano ostali bez kapitena Stevanovića koji se povredio i možda im je to pokvarilo koncept u defanzivi.

Drugo poluvreme počelo je povredom Asana koji je izašao iz igre već u 53. minutu. Ipak, Partizan je svim snagama navalio na gol Radnika rešen da razreši svaku dilemu, a posao je završen u 67. minutu. Fauliran je Umar Sadik, a glavni arbitar Bojan Nikolić čini se opravdano pokazao na belu tačku jer je nigerijac dobio udarac po zglobu. Natho je bio nepogrešiv, poslao je golmana Vasiljevića u jednu, a loptu u drugu stranu za 2:0.

Ipak, nije se sjajni Izraelac zadovoljio tim pogotkom. Njegov pečat na premijerni trijumf Partizana stigao je u 80. minutu kada je ljubiteljima crno-belih priredio još jedan spektakularn gol. Majstorski je Natho izveo slobodan udarac, pogodio bliži ugao golmana Radnika i zaslužio ovacije Partizanovog stadiona.

Mogli su crno-beli u završnici da postignu još neki pogodak i trijumf učine ubedljivijim, ali se mreža gostiju nije zatresla. Treba reći i da je golman Radnika Vasiljević danas dobro branio, uprkos činjenici da je primio tri gola, jer je u nekoliko navrata zaista majstorski reagovao.

Partizan se ovom pobedom vratio na drugo mesto iza Crvene zvezde sa 11 bodova manje, a u sledećem kolu ga očekuje gostovanje ekipi TSC-a. Što se tiče Surduličana, oni su i dalje u opasnoj zoni, a bodove za opstanak potražiće u sledećem kolu protiv Mačve na svom terenu.

PARTIZAN - RADNIK 3:0

/Tošić 37, Natho 67. penal, 80/

Stadion: Partizana.

Gledalaca: 5.000.

Sudija: Bojan Nikolić.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Šćekić, Natho - Tošić (od 72. Pavlović), Suma, Asano (od 53. Stevanović) - Sadik (od 78. Matić).

RADNIK: Vasiljević - Kostić, Stevanović, Georgijev, Đorđević (od 62. Stanisavljević), Kričak, Stojanović (od 25. Pejčić), Jović, Mitošević, Tomić, Pavlov (od 70. Makarić).

Standings provided by Sofascore LiveScore

TOK UTAKMICE

KRAJ UTAKMICE!

87. minut:  Odličan pokušaj Strahinje Pavlovića sa distance, ali je golman Vasiljević još jednom bio priseban. Iako je primio tri gola, čuvar mreže Surduličana je danas najbolji pojedinac u redovima gostiju.

80. minut: GOOOL za Partizan! Još jedna majstorija Bibrasa Natha. Sjajno je Izraelac izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, golman Radnika nije imao šanse. Prelep potez.

77. minut: Poslednja izmena u Partizanu, umesto Sadika u završnici će na terenu biti Bojan Matić, zimsko pojačanje iz Vojvodine.

74. minut: Poništen gol za Radnik. Uspeli su gosti da zatresu mrežu Stojkovića, ali ga je glavni arbitar Nikolić opravdano poništio jer je fudbaler Radnika bio u ofsajd poziciji.

71. minut: Nova izmena u Partizanu, umesto danas odličnog Zorana Tošića na terenu je Lazar Pavlović.

67. minut: GOOOL za Partizan! Strelac je Bibras Natho sa bele tačke. Rutinski je Izraelac matirao golmana Vasiljevića i poslao ga u drugu stranu.

66. minut: Penal za Partizan! Stojanović je oborio Sadika, deluje da ga je udario po zglobu i da je najstroža kazna ispravno dosuđena.

63. minut: Još jedan šansa za Partizan, Sadik je sjajno primirio loptu u petercu šutirao iskosa sa desne strane, ali mu je Vasiljević majstroski odbranio.

61. minut: Druga prinudna izmena u redovima Surduličana. Umesto povređenog Đorđevića na terenu je Filip Stanisavljević. Zanimljivo, sve tri izmene na utakmici do sada su izvršene zbog povreda.

Partzan Sadik Foto: MN press

55. minut: Prva šansa za Partizan u nastavku, Miletić je šutirao sa desnog krila, a Sadik na drugoj stativi zamalo zakasnio.

54. minut: Ništa zanimljivo se ne događa na terenu za sada, možda je interesantniji detalj da se i jedan Japanac sa zastavom te zemlje nalazi na tribinama. Došao je očigledno zbog Asana, ali se njegov ljubimac povredio i izašao iz igre.

53. minut: Prva izmena kod crno-belih, umesto Asana na terenu je Filip Stevanović. Japanac vidno hramlje, pa je verovatno zbog povrede napustio igru.

46. minut: Nema promena u sastavima, treneri sa istim snagama započinju drugo poluvreme.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

KRAJ I POLUVREMENA

45. minut: Još dve dobre prilike za Partizan, prvo je poništen gol Sadika zbog ofsajda (opravdano), a potom je i Sejduba Suma šutirao preko gola  iz dobre pozicijeposle solo-prodora. Igraće se još tri minuta nadoknade u prvom poluvremenu.

37. minut: GOOOL za Partizan! Zoran Tošić donosi prednost crno-belima. Pejčić ga je oborio na nekih 17 metara od gola, a krilni napadač Partizana maestralno izveo slobodan udarac i obradovao publiku u Humskoj. Zasluženo vođstvo Partizana.

30. minuta: Imaju veći posed crno-beli, ali su poprilično bezopasni po gol Nikole Vaslijevića, golmana koji je na pozajmici iz Crvene zvezde. Nedostaje kreacije na sredini terena, Natho ne uspeva da stvori ozbiljnije prilike za napadače Partizana. Istina, Tošić je maločas lepo pokušao makazicama, ali je lopta otišla preko gola.

24. minut: Partizan steže obruč oko gola Radnika, a gosti su upravo ostali bez kapitena Dušana Stevanovića koji je zbog povrede izašao iz igre. Umesto njega na terenu je iskusni Bratislav Pejčić.

20. minut: Nekoliko pokušaja crno-belih, ali bez veće opasnosti po gol Nikole Vasiljevića. Probao je maločas Natho čiji je udarac sa 17 metara izblokiran, kao i pokušaj Sadika nekoliko minuta ranije iz šesnaesterca.

FK Partizan Humska Foto: Zoran Ivković

11. minut: Sjajna šansa za Asana, Sadik ga je sjajno proigrao po levoj strani, Japanac izašao pred golmana Radnika, ali mu je ovaj majstorski skinuo udarac u situaciji jedan na jedan. 

10. minut: Dobra šansa za goste, Georgijev je šutirao sa 8-9 metara opasno, ali malo pored gola.

5. minut: Sumnjiv detalj u Humskoj. Defanzivac Radnika Stevanović je startovao na Zoranu Tošiću u šesnaestercu, ali glavni arbitar Bojan Nikolić smatra da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

3. minut: Partizan od starta pokušava da nametne svoj ritam, Surduličani će pokušati iz kontre.

MEČ JE POČEO!

Na stadionu u Humskoj okupilo se oko 4.000 gledalaca.

FK Partizan Humska Foto: Zoran Ivković

Fudbaleri Partizana i Radnika iz Surdulice od 16 časova igraju meč 21. kola Superlige.

Evo i sastava za koje su se odlučili Savo Milošević i Simo Krunić za prolećnu premijeru. Ono što je primetno na prvi pogled je da u timu crno-belih nema Saše Zdjelara i Lazara Markovića koji nisu u protokolu zbog povreda.

Nema među crno-belima ni novaljije Uroša Vitasa koji se kasnije uključio u trenažni proces pa mu treba još malo vremena kako bi dostigao formu.

PARTIZAN - RADNIK (16.00, Arena Sport)

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Šćekić, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

RADNIK: Vasiljević - Kostić, Stevanović, Georgijev, Đorđević, Kričak, Stojanović, Jović, Mitošević, Tomić, Pavlov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    16. februar 2020 | 16:29

    А шта је ту чудно и необично??! Јуче судија чист пенал није свирао за чукарички против звезде. Из камена цвет неће да никне неће чак ни коров. Сваки судија кога ФСС прими мора да положи заклетву"да ће све учинити да звезда буде првак"

  • ♦️⭐⭐

    16. februar 2020 | 15:59

    I'ma 753 gledalaca.Posle utakmice obilazak kuce cveca besplatno sa vodicem koji je primio stafetu .(Azem Vlasi )

  • Delija

    16. februar 2020 | 17:31

    Sramota za penal za partizan covek da ne poveruje. Onaj strkljo sadik nezna sta ce sa loptom i najlakse je pasti i tu je sudija i nesto mi pricate za Zvezdu. Prvo kolo i odmah sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA