≫ 

Kasiljas potvrdio: Kandidujem se za predsednika Fudbalskog saveza!

Legenda Reala menja kopačke cipelama

  • 0

Legendarni španski golman Iker Kasiljas potvrdio je kandidaturu za mesto predsednika Fudbalskog saveza Španije.

On se u ponedeljak oglasio ovim povodom i sam naveo da će biti protivkandidat Luisu Rubijalesu na sledećim izborima.

Kadena Ser je prošle nedelje izvestila da se čuveni golman još tada obratio Visokom savetu za sport. Ovakva odluka znači da Kasiljas definitivno podvlači crtu u svojoj bogatoj igračkoj karijeri, ali ostaje u fudbalu.

Takođe, pisalo se već i o tome da su još neki internacionalci Španije podržali njegovu kandidaturu, a izvesno će uživati i veliku popularnost kod navijača.

Kasiljasu je fudbalska karijera krenula stranputicom posebno prošle godine u maju kada mu se slošilo na treningu Porta, hitno je odvezen u bolnicu i podvrgnut je operaciji i otkriveno je da je imao srčani udar.

Trideset osmogodišnjak se brzo oporavio od udara, ali ove sezone nije za sada još igrao takmičarske mečeve i nije mnogo verovatno da će ih i odigrati.

Uprkos tome, portugalski klub bi ga zadržao na duže staze i u nekoj drugoj ulozi, što bi predsedničko mesto u Fudbalskom savezu Španije svakako poremetilo.

Da podsetimo, Kasiljas je tokom karijere odigrao više od 700 utakmica za Real Madrid, pre nego je prešao u Porto pre pet godina. Sa Madriđanima je osvojio tri titule u Ligi šampiona, dva Evropska prvenstva sa Španijom, a jedan je od najzaslužnijih za svetsku titulu Furije.

Za reprezentaciju je odigrao 167 nastupa, a u finalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi je skinuo zicer Arjenu Robenu, posle čega je Andres Inijesta golom doneo trofej Kasiljasu i ekipi.

Video: Za Degeneka luksuzni zatvor: U Arabiji živiš iza zida i čuva te američka vojska

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA