≫ 

On nije čovek, on je dete sa druge planete! Ledeni Haland zakucao Svece, Nejmara i Tuhelov bunker!

Borusija slavi sjajnog Norvežanina i veliku pobedu od 2:1

  • 35
Erling Haland

Foto: Tanjug/AP

Kakva noć u Dortmundu, pobeda Milionera i čudesni prasak Erlinga Halanda. Ako smo do sada samo bili zaintrigirani kvalitetima mladog Norvežanina dok je igrao u Salcburgu i dao osam golova u grupnoj fazi Lige šampiona, večeras moramo da priznamo da je mali izrastao u top napadača.

Tek mu je 19 godina, ali lakoća s kojom pogađa mrežu, posebno kod drugog gola za pobedu nad Pari Sen Žermenom ne viđa se svakog dana. Dortmund slavi 2:1 protiv skupocenih Parižana, možda im u revanšu to neće biti dovoljno jer je Tuhelov tim umeo da nadoknadi i veću razliku, ali njihovi navijači će večeras da piju i slave zbog mladog golgetera.

Ništa se zanimljivo nije dešavalo na Vestfalenu gotovo 70 minuta, a onda je jedan detalj promenio sve. Spretni Haland, koji je tokom meča zadavao probleme gostima, našao se na pravom mestu posle šuta Gerera i iz blizine doveo Borusiju u prednost. Igrao se 69. minut, Vestfalen je eksplodirao, a VAR samo potvrdio vođstvo Borusije.

Fudbal Borusija - Pari Sen Žermen

Foto: Tanjug/AP

Taj gol je prosto otvorio utakmicu, a samo nekoliko minuta kasnije i Parižani su odgovorili. Sjajno je Kilijan Mbape iskoristio individualni kvalitet, prošao kroz dvojicu igrača Borusije i asistirao za Brazilca Nejmara koji ne greši. Ni iz čega su Sveci stigli do izjednačenja.

Ali, taj detalj je samo bio uvod u još veću ludnicu. Ubrzo nakon što je Borusija krenula s centra opet je Haland došao u šansu, mladi Đovani Rejna ga progirao, a ovaj sa 17 metara levicom fantastično pogodio za 2:1. Stvarno je sjajno šutirao Norvežanin, vidi se da ima ubitačnu levicu, a ni sjajni Kejlor Navas ništa nije mogao.

Pari Sen Žermen nikako nije večeras ličio na sebe, očekivali su ljubitelj ifudbala mnogo više od Tuhelovog tima, ali Nemac kao da se uplašio pa veći deo utakmice proveo u odbrani svog gola. Imali su gosti dve dobre šanse za 2:2 u poslednjih deset minuta, ali su Nejmar u 81. i Tijago Silva u 90. propustili dobre šanse.

Fudbal Borusija - Pari Sen Žermen

Foto: Tanjug/AP

Što se tiče borusije, žaliće Milioneri za propuštenim šansama iz prvog poluvremena. Nisu bile preterano izgledne, ali dva šuta Džejdona Sanča, jedan udarac Halanda i pokušaj glavom Humelsa mogli su da donesu veću prednost pred revanš. Ovako, i pored minimalne pobede ništa nije gotovo. Pariz im se sigurno neće predati, a navijačima Borusije ostaje da se nadaju da će Haland sačuvati malo baruta i za revanš.

ČITAV TOK UTAKMICA

Atletiko Madrid - Liverpul 1:0

/Saul 4/

Borusija Dortmund - Pari Sen Žermen 2:1

/Haland 69, Haland 77 - Nejmar 75/

ZAVRŠENE SU UTAKMICE U DORTMUNDU I MADRIDU!

82. minut - Ulazimo u finiš mečeva u Madridu i Dortmundu. Trenutno je mnogo zanimljivije na Vestfalenu gde PSŽ juri izjednačenje. Liverpul teško izlazi na kraj s Atletikom koji se fantastično brani.

77. minut - GOOL za Borusiju! Opet Haland! Projektil sa 17 metara, Navas nije imao šanse! Šta radi ovaj dečko!

 

75. minut - GOOL za PSŽ! Nejmar! Strašan prodor Mbapea kroz dvojicu i asistencija za Brazilca koji ne greši. Ni iz čega Sveci stižu do izjednačenja, na individualni kvalitet.

 

72. minut - Opasan udarac Renana Lodija, ali pored stative. Sreća za Liverpul.

69. minut - GOOOL za Borusiju! Erling Haland je strelac, a ko bi drugi. Sjajno je ispratio akciju Norvežanin, našao se na pravom mestu posle odbitka i matirao Kejlora Navasa za vođstvo Borusije. Zasluženo. Devet gol za ovog dečka u Ligi šampiona.

 

60. minut - U Dortmundu mrtvilo u drugom poluvremenu. Bez šuta na gol na obe strane za 15 minuta igre.

58. minut - Znatno je opasniji Liverpul u nastavku, više se igra pred golom Atletika u drugom poluvremenu, ali defanziva Madriđana je i dalje jako dobra. Jorgandžije su se orijentisale na kontre.

53. minut - Prva velika šansa za Liverpul, odličan centaršut Trenta Aleksandera Arnolda s desne strane, Salah je tukao glavom sa šest-sedam metara, ali tik pored gola. Liverpul se budi.

 

45. minut - I Dijego Simeone i Jirgen Klop su izvršili po izmenu na poluvremenu. Umesto Lemara na terenu je Markos Ljorente u redovima Jorgandžija, dok je umesto neubedljivog Manea u nastavku na terenu Divok Origi.

POČELO JE DRUGO POLUVREME U MADRIDU I DORTMUNDU!

Atletiko je zasluženo stekao gol prednosti, mogao da vodi čak i sa 2:0 da je Morata bio prisebniji. Liverpul bled, malokrvan, moraće mnogo da se potrudi u nastavku kako bi se vratio u igru.

Što se tiče duela u Dortmundu, Borusija ima za čim da žali posle 0:0, posebno jer je imala nekoliko prilika i opasnih udaraca ka mreži Kejlora Navasa.

ZAVRŠENO JE PRVO POLUVREME U MADRIDU I DORTMUNDU!

45. minut - Završeno je prvo poluvreme u Dortmundu. U Madridu se igra nadoknada od jednog minuta.

41. minut - Prvi žuti karton u Madridu, dobio ga je Sadio Mane zbog faula nad Vrsaljku. Deluje da je Simeone pogodio s Hrvatom na desnom beku, pošto je Senegalac retko dobijao loptu u prvom poluvremenu.

35. minut - Nova dobra šansa za Halanda, odličan šut levicom sa ivice šesnaesterca, ali samo u spoljni deo mreže. Borusija je znatno opasnija u prvom poluvremenu.

33. minut - Ne ide večeras ništa Nejmaru, pa ga je i španski sudija Lahoz utešio.

 

27. minut - Sjajan šut Džejdona Sanča sa ivice šesnaesterca, ali i lepa odbrana Kejlora Navasa. Opet je Englez "iskulirao" Halanda, odlučio se za šut, ali je golman Parižana bio maestralan.

26. minut - Kakav promašaj Morate. Sjajno je bacio na zemlju Fabinja fintom i šutirao, ali je Alison majstorski odbranio. Na drugoj strani, Salah je postigao gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

 

23. minut - Evo malo uzbuđenja i u Dortmundu gde je Humels probao glavom, ali je lopta otišla tik preko gola. Borusija ima nešto veći posed, mada još nema izglednih prilika na obe strane.

20. minut - Robertson je upravo izbacio loptu ispred Morate u petercu i sprečio još jednu veliku šansu za Atletiko. Odlična kontra domaćina i centaršut Renana Lodija, ali je Škot bio priseban.

19. minut - Velika borba u Madridu gde Liverpul napada, ali ne može da probije Atletikov zid. Rano su se domaćini povukli, igraju ono što im je specijalnost kod Simeonea (odbranu), dok Liverpul pokušava da napadne.

 

14. minut - Sjajna kontra Borusije preko Džejdona Sanča, neuhvatljivo je sprintao Englez oko 70 metara, ali se u završnici odlučio za šut umesto pasa i upropastio dobru akciju. Šteta...

 

11. minut - U Dortmundu Pari Sen Žermen ima više od igre, pokušao je Nejmar iz slobodnog udarca, ali bez ozbiljnije opasnosti po Romana Birkija. U Madridu se Liverpul oslobodio početnog pritiska Jorgandžija, ali Atletiko dobro stoji defanzivno, što je prepoznatljiv stil Simeonea.

4. minut - GOOOL za Atletiko! Strelac je Saul Njigez. Posle gužve i kornera za Atletiko lopta je stigla do veziste Madriđana koji je matirao Alisona. Postojala je dilema da li je bilo ofsajda, ali je VAR rekao da gol važi.

3. minut - Atletiko je od starta nagazio Liverpul, upravo je Morata zakasnio za sekund na odličan centaršut Renana Lodija sa leve strane.

21.00 - POČELE SU UTAKMICE U MADRIDU I DORTMUNDU!

20.55 - Naravno, pakleno je i na Vestfalenu.

 

 

20.50 - Još nekoliko minuta je ostalo do početka utakmica, a evo kakva je atmosfera u Madridu.

 

20.25 - Ovo veče će definitivno biti posebno za Lukaša Piščeka. Kapiten Borusije iz Dortmunda igra svoj 350. meč u karijeri u svim takmičenjima, a postao je i prvi fudbaler Milionera koji je odigrao 50 utakmica za klub u Ligi šampiona. Svaka čast. Institucija.

20.17 - Vatreno je večeras u Madridu gde Liverpulu neće biti lako, a o tome svedoči i doček koji su navijači Jorgandžija priredili svojim igračima uoči utakmice. Pogledajte sami.

 

20.10 - Što se tiče utakmice u Dortmundu, Borusija je izvela potpuno očekivani tim, dok se Tomas Tuhel odlučio za malo defanzivniju varijantu sa trojicom zadnjih veznih (Markinjos, Gana Gej i Verati) što znači da se neće od početka otvoriti.

20.05 - Evo i sastava timova. Ono što odmah upada u oči je činjenica da je Dijego Simeone odlučio da hitronogom Sadiju Maneu suprotstavi hrvatskog reprezentativca Vrsaljka, umesto Kolumbijca Arijasa koji je bio najavljen. Hrabar potez, posebno ako znamo da je iskusnom desnom beku ovo tek peti meč ove sezone nakon oporavka od povrede kolena.

Čekanju je kraj. Posle malo više od dva meseca najbolji evropski fudbal vraća se na male ekrane i stadione. Vreme je za prve mečeve osmine finala Lige šampiona, a epicentar dešavanja ove večeri biće Madrid gde Atletiko dočekuje prvaka Evrope Liverpul.

Videćemo hoće li se Jirgenu Klopu posrećiti povratak na stadion na kom je pre devet meseci podigao najvredniji pehar u svetskom fudbalu.

Odličan meč se očekuje i u Dortmundu gde Borusija dočekuje skupoceni Pari Sen Žermen sa Tomasom Tuhelom na čelu koji je svojevremeno predvodio Milionere.

ATLETIKO MADRID - LIVERPUL (21.00, TV Arena Sport 1)

 

Stadion: Vanda Metropolitano

Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska)

ATLETIKO MADRID (4-4-2): Oblak - Vrsaljko, Savić, Felipe, Lodi - Lemar, Koke, Tomas, Saul - Morata, Korea.

LIVERPUL (4-1-2-3): Alison - Aleksander-Aronld, Van Dajk, Gomez, Robertson - Fabinjo - Vajnaldum, Henderson - Mane, Salah, Firmino.

BORUSIJA DORTMUND - PARI SEN ŽERMEN (21.00, Arena Sport 2)

 

Stadion: Vestfalen

Sudija: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

BORUSIJA DORTMUND (3-4-3): Birki - Pišček, Humels, Zagadu - Hakimi, Džan, Vitsel, Gerero - Azar, Haland, Sančo.

PARI SEN ŽERMEN (4-3-3): Navas - Menije, Silva, Kimpembe Kurzava - Markinjos, Gej, Verati - Di Marija, Nejmar, Mbape.

Video: Rođen je bez nogu, ali je sa Mesijem odigrao partiju fudbala na svoj način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA