Valensiju dočekala "oranica" na San Siru: Španci šokirani terenom pred sudar u Ligi šampiona

Trener Alebert Selades i kapiten Dani Parehom protestovali kod UEFA zbog lošeg stanja terena dan uoči utakmice sa Atalantom

  • 2
osip iličić

Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Atalante i Valensije u sredu igraju prvi meč osmine finala Lige šampiona, italijanski tim je domaćin u prvoj utakmici koja se igra na milanskom "San Siru", a upravo je kultni stadion izvor najvećih briga za goste.

Naime, iz tabora španskog tima stigle su ozbiljne primedbe na račun terena, "inspekciju" su obavili trener Albert Selades i kapiten Dani Pareho i najblaže rečeno, bili su šokirani stanjem travnate podloge.

Španska Marka prenosi da je Valensija uložila zvaničan protest kod UEFA zbog loše podloge.

 

Teren "San Sira" je problem već dugi niz godina, zna se da njega koriste oba milanska kluba, dešava se da se na njemu igraju i tri utakmice nedeljno, te nema ni prostora za kvalitetniji oporavak trave. Čak dve utakmice odigrane su u rasponu od 48 sati, nedavni Kup duel Milana i Juventusa, i onaj u okviru Serije A između Milana i Torina, te je i to bila otežavajuća okolnost da se teren "rehabilituje".

Na to su i ukazali gosti iz Valensije, ali teško da će to bilo šta promeniti u organizaciji utakmice.

To je samo još jedan u nizu zabrinjavajućih momenata po Seladesa koji u Milano nije poveo plejadu povređenih igrača: Florencija, Garaja, Gabriela Pauliste, Kokelana, Rodriga, Valjeha i Pićinija.

Italijanski mediji najavljuju invaziju navijača Atalante na "San Siro", očekuje se 43.000 tifoza iz Bergama za koje je ovaj meč "najveći u istoriji kluba".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bracki

    18. februar 2020 | 22:47

    Kako neće, u srijedu igrao Inter kup, u četvrtak Milan igrao kup, u ponedeljak Milan prvenstvo. Da je beton popustio bi.

  • Zika

    18. februar 2020 | 23:44

    Odvalice ih Atalanta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA