Veliko srce velikog trenera: Ser Aleks Ferguson usrećio teško bolesnog navijača

Plemeniti čin govori da i dalje gaji snažnu vezu sa navijačima

  • 2
Ser Aleks Ferguson Foto: screenshot/youtube.com/Manchester United

Najuspešniji trener u istoriji Mančester junajteda pokazao je da i u penziji ima specijalni odnos prema pristalicama svog kluba.

Tridesetdvogodišnji navijač Mančester junajteda Demijen Nikson suočava se sa teškim oblikom karcinoma. Lekari su mu saopštili da za njega nema leka, te da mu je ostalo manje od 12 meseci života. Sredinom februara ostvario mu se dečački san - upoznao je najvećeg heroja svoje mladosti Ser Aleksa Fergusona.

Demijenova supruga Samanta je saznala da je Ser Aleks u bolnici i brzo javila prijateljima. Zajedno su odlučili da ga pronađu.

- Čekali smo ispred sobe gde se zadržao oko sat i po. Kada je izašao, saopštili smo mu da želimo iznenaditi Demijena - kaže Samanta.

Ser Aleks je odmah pitao gde se Demijen nalazi i otišao u njegovu sobu, piše Sport bible.

- Reakcija je bila neverovatna. Brat je tog jutra Demijenu doneo dres iz 1999. godine, kada je Junajted osvojio Premijer ligu, FA kup i Ligu šampona. Obukao ga je baš tog jutra kada je upoznao Ser Aleksa Fergusona - kaže Samanta.

Ser Aleks je ostao u sobi neko vreme razgovarajući sa Demijenom i njegovim prijateljima. Navijač je bivšem treneru Mančestera rekao da je bio razočaran kada se penzionisao 2013. godine.

Usledio je zagrljaj sa legendarnim trenerom koji mu je pre odlaska poručio da ostane snažan u danima koji dolaze.

- Ser Aleks nam je rekao da je upoznao heroja. Bio je uznemiren prilikom izlaska iz sobe i ćutke je gledao ka Demijenu. Za nas je uvek bio legenda, a ono što je učinuo pamtićemo zauvek. Bio je u bolnici zbog ličnih razloga, ali je ipak našao vremena da poseti Demijena - navodi Samanta.

Video: Vučelić: Spremili smo poklon za Ser Aleksa Fergusona

N.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    20. februar 2020 | 20:26

    Jedan jedini i neponovljivi Ser Fergi!!!!

  • Nexxx

    20. februar 2020 | 20:22

    Jedan je Fergi!Ako da Bog da ga opet gledamo u ulozi trenera na teatru snova,nije Fergi jos za bacanje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA