≫ 

Milošević ne pušta Sadika na Proleter zbog Zvezde: Igra protiv TSC, nećemo o vanfudbalskim stvarima

Struka crno-belih taktizira pred derbi

  • 4
savo milošević Foto: Telegraf.rs

Trener Partizana Savo Milošević kaže da napadač crno-belih Umar Sadik sigurno neće biti u ekipi pred meč sa Zvezdom narednog vikenda, ali će sada biti deo tima koji će se suprotstaviti TSC-u iz Bačke Topole.

Partizan u subotu ima teško gostovanje petoplasiranoj ekipi prvenstva pred koju je Milošević vrlo oprezan, znajući koliko je TSC namučio Partizan jesenas kada je bilo 1:1.

- Ponovo ulazimo u period utakmica na tri dana. Trudili smo se da osvežimo ekipu. Prva utakmica je bila dosta teška što se tiče trka, a ove nedelje nas čekaju tri utakmice sa derbijem i neće biti lako. Ova utakmica koja nas čeka sutra... Imali smo sa njima tešku utakmicu u Beogradu. Došli su iz druge lige, ali odmah pokazali kvalitet. Dodatni kvaltiet im je što dugo igraju zajedno, pored individualnog. Zato nas čeka težak meč, zahtevan, pogotovo što je na početku polusezone i što smo svi izašli iz priprema - rekao je Milošević na konferenciji za štampu.

Ekipa će za TSC biti gotovo kompletna, a Savo će verovatno koristiti priliku da što bolje uigra fudbalere pred veliki izazov za nedelju dana.

- Dobro je da se zdravstveni bilten sređuje. Lutovac nije u kombinaciji za tim, ali je i on počeo da trenira sa ekipom i nadamo se da će vrlo brzo biti u pogonu. Svi ostali su spremni za utakmicu - istakao je Milošević.

On tvrdi da mu je jedan od zadataka tokom priprema bio da igračima u glavu ubaci misao da svakog rivala Superlige doživljavaju kao evropskog, ali im neće nametati pritisak.

- Ne dodajem dodatni pritisak koji mi već imamo radeći u Partizanu. Svaka utakmica je bitna i ne moramo dodatno da im stavljamo pritisak na igrače. Svesni su da će imati manje opravdanja, ali već se dobro poznajemo, u martu će biti godinu dana i sve zahteve koje imamo, i na terenu i one oko, mislim da su svesni njih i da neke stvari ne moramo posebno da naznačavamo - kaže trener kluba iz Humske.

Milošević je ponovio da rezultati TSC-a nisu slučajnost već plod dobrog i dugoročnog rada i infrastrukture, što je dobro za srpski fudbal. Međutim, upozorava da će se i TSC i ostali prilagoditi njegovoj igri, ako nešto ne bude dodavao.

- Delom je ta naša trka i intenzitet protiv Radnika bio prouzrokovan umorom koji postoji u njihovim nogama, pa i psihološki u glavama. Trudili smo se da ove nedelje zbog toga treninzi budu intenzivniji, a kraći, da bi se razbudili. Ne smemo da uđemo u zonu komfora i da sve to izgleda super i lepo, a da ne idemo do kraja. Morate trenirati maksimalno non-stop ako hoćete da se to prenese na utakmice. Mi ne možemo da pričamo kako su neke stvari bile dobre jesenas, već da se trudimo da popravljamo stvari. Ako ne razmišljamo tako nećemo biti bolji, već lošiji jer će i naši rivali da se adaptiraju na to što igra Partizan i biće spremniji na nas. Moramo nove stvari da dodamo na ono što smo igrali.

savo milošević Foto: Telegraf.rs

Deo taktike će narednih dana biti i izbor prvog napadača. Umar Sadik će sigurno igrati protiv TSC-a, ali zbog opasnosti od dobijanja kartona i suspenzije sigurno propušta Proleter u sredu. Sve to kako bi bio spreman i oran za derbi.

- Neću pribegavati tome jer nema potrebe. Sadik će sutra da igra i tražiću da igra maksimalno, a protiv Proletera sigurno neće igrati. Da li zbog kartona ili zato što je procena da ne može da igra da ne bi dobio. Nema potrebe da se bavimo tim, malo vanfudbalskim stvarima koje mogu i malo sporne da budu. Nema potrebe. Ima sutra utakmicu pa šta mu Bog da - jasan je Milošević.

On je tokom konferencije iskoristio priliku i da košarkašima Partizana čestita osvajanje Kupa Radivoja Koraća i izrazio je zadovoljstvo što se taj klub vraća na visine na kojima je bio.

Utakmica između TSC-a i Partizana u subotu počinje od 16 časova.

Video: Savo Milošević o odlasku Bambija Tošića

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    21. februar 2020 | 17:17

    Morate na vreme poceti da kukate na sudjenje i vrsite pritisak. Priblizava se derbi.

  • mito

    21. februar 2020 | 21:59

    Savo oko 70. minute napustite teren ako budete gubili i onda optuzite Zvezdu.Mars za Zagreb

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA