≫ 

Taj ludi derbi Istanbula: Sevali šamari i isključenja, igrač Fenera se sam obračunao s klupom Galate

Tri crvena kartona, deset minuta nadoknade i pobeda šampiona od 3:1

  • 1
Galata - Fener Foto: Printscreen/streamja

Kao i svaki prethodni, i ovaj derbi Istanbula između dva najpopularnija tima Fenerbahčea i Galatasaraja doneo je veliku dramu i na terenu i na tribinama, obračune, crvene kartone i tenziju koja se mogla seći nožem.

Šampion je slavio kao gost sa 3:1, ali će narednih dana čitava Turska pričati o onome što je obeležilo i ovaj derbi, a to je nesportsko ponašanje igrača dva tima. Na terenu Galata se bolje snašla. Iako je gubila od 21. minuta pogotkom Maksa Krusea sa penala, uspela je da preokrene rezultat preko Rajana Donka u 40. i Falkaa sa bele tačke u 80. minutu.

Prethodno je fitilj domaćih uigrača zapalilo isključenje domaćeg trenera Janala u 67. minutu, a pravi okršaj igrača oba tima videli smo posle pogotka Tigra s penala. Igrao se 84. minut kada je gostujući fudbaler Belanda ošamario igrača Fenera Deniza Turuca i pokrenuo lavinu.

Iznervirani Turuc zaleteo se potom na klupu Galate, ali su ga gostujući igrači i trener Fatih Terim ipak uštopovali. To je bio znak za ostale igrače dva tima da započnu komešanje, a nakon nekoliko minuta kad su se ratoborni fudbaleri razišli, glavni arbitar je podelio iskljčenja vinovnicima Belandi i Turucu.

Fenerbahče je pokušao u finišu da se dokopa izjednačenja, igrala se nadoknada od čak deset minuta, ali su kažnjeni iz kontre preko hitronogog Onjekurua koji je postavio konačnih 3:1 u 96. Zanimljivo, ovo je prva pobeda Galatasaraja na stadionu Fenera posle 21 godine, a i poslednji put i sada vodio ih je isti trener - veliki Fatih Terim.

Naravno, osim na terenu bilo je vatreno i na tribinama, a kako je navijački izgledao ovaj kultni derbi turskog fudbala pogledajte u tvitovima ispod.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • מכירה

    24. februar 2020 | 05:12

    Ovo je najjasniji primer odakle imamo takav mentalitet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA