Misterija termina Zvezda - Cedevita Olimpija: Arena ima jedan, ABA liga drugi, razlika je u 24 sata!

Trebalo bi da u toku dana konačno bude i zvanično poznato kada se igra

  • 6
KK Cedevita, KK Crvena zvezda Foto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

Zakomplikovala se situacija oko organizacije meča Crvena zvezda - Cedevita Olimpija, koji je bio planiran za nedelju u 18 časova.

Zbog toga što se u isto vreme igra 162. večiti derbi, organizacija meča ABA lige postaje problematična, jer to remeti planove policiji, kojoj su za meč na Marakani potrebne sve raspoložive snage, a takođe i nosiocu TV prava, televiziji Arena sport, koja ne želi da u isto vreme emituje dva ekskluzivna događaja, poput fudbalskog večitog derbija i odlučujućeg meča za plej-of ABA lige.

Ni policiji ni Areni ne ide u prilog pomeranje termina za nedelju od 21.00, jer policiji stvara dodatnu komplikaciju oko organizacije meča zbog premeštanja velikog broja navijača sa rizične tačke na Marakani posle derbija, u halu Aleksandar Nikolić, ali ni Areni zbog toga što u tom terminu imaju još jedan ekskluzivan događaj - prenos derbija Serije A između Juventusa i Intera, koji je faktički bitka za titulu.

Ono što je sigurno, to je da se sigurno meč Zvezda - Cedevita Olimpija neće igrati kao što je planirano, u nedelju od 18.00.

Dok traje ovo "natezanje" oko termina, Arena je već promenila termin meča za ponedeljak od 21.00, dok je na sajtu ABA lige takođe promenjen prvobitni termin, ali je umesto nedelje u 18 časova stavljeno da se igra u nedelju od 21.00.

Zvanična informacija bi trebalo da bude poznata do kraja dana.

Video: Obračun Šakote i novinara na konferenciji: Izvini se kolegama za nestručno pitanje!

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA