≫ 

Ramadani utajio 100 miliona evra? Špancima sumnjivi transferi Srba i Nejmara u PSŽ!

Ne stišava se bura oko superagenta

  • 5
Fali Ramadani Foto: KF Škendija

Fali Ramadani se našao u centru skandala sa utajom poreza u Španiji, pa su u nedelju istražni organi ove zemlje nekoliko sati pretresali njegovu kuću na Majorci u potrazi za određenim dokazima. Početkom ove sedmice, isplivala je i informacija o sumnji da je utajeno čak 100 miliona evra!

Civilna garda Španije nekoliko sati je proveravala njegove dokumente, a u istragu o pranju novca i utaji poreza uključeni su Europol, Poreska služba i tim za borbu protiv organizovanog kriminala, ispostavilo se da je "propevao" bivši direktor Majorke Maheta Molango, a prema najnovijim informacijama, transferi koji su sumnjivi donose kontroverznu sumu od čak 100 miliona evra!

Prema informacijama portala Ultimahora.es, "češljaju" se papiri o posredovanju u transferu Nejmara u PSŽ, a ovo je samo jedna od više stotina transakcija koje su pod sumnjom.

Pojedini papiri su izašli u javnost zahvaljujući "Football leaks", a sada je izvršen detaljan pretres raskošne vile blizu Palme, gde su agenti pretraživali dokumentaciju punih šest sati.

- Ramadani je svoje poslove kroz agenciju Lian sports vodio na Majorci još od 2014. godine, iako to nikad nije zvanično potvrđeno, govori se da je bio zaslužan za prelaske Asulina, Koefa, Šćepovića ili Markovića - piše Ultimahora.es.

Ovaj portal je pod lupu stavio i prelazak Tofola Montijela iz Majorke u Fjorentinu za dva miliona evra, a u pitanju je momak koji je tek napunio 18 godina kada je transfer ozvaničen, a trenutno je na pozajmici u Vitoriji de Setubal.

U 2019. godini, Lian Sports je bio 12. najveća svetska agencija prema Forbsu, ali peta kada je u pitanju fudbal. Prihodi same agencije su iznosili više od 49 miliona evra, i to za transfere koji su dogovoreni za oko 500 miliona.

Video: Podivljalu turski navijač umalo polupao televizor, stan i drugare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA