≫ 

Kako je žena Jirgena Klopa uticala na stvaranje moćnog Liverpula i propast Junajteda?

Supruga Jirgena Klopa ostaće upamćena kao osoba iz senke koja je donela odluke od sudbinskog značaja za klub sa Enfilda

  • 5
Jirgen Klop, Ula Klop Jirgen Klop i njegova supruga Ula Klop; Foto: Guliver/Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Navijači Liverpula mogli su da odahnu krajem 2019. godine, kada je objavljeno da je Jirgen Klop produžio ugovor za još pet godina, pa će na Enfildu ostati najmanje do kraja leta 2024. godine.

I već je Nemac krenuo u dodatno jačanje tima, a prva velika akvizicija trebalo bi da bude napadač Lajpciga Timo Verner, koga bi trebalo da otkupi ispod cene, aktiviranjem klauzule od 60 miliona evra, po istom principu po kojem je kupljen zimus i Takumi Minamino iz Salcburga.

Strahovali su navijači Liverpula kada je već bilo poznato da Klopu ističe ugovor, a znalo se da ga žele mnogi velikani evropskog fudbala.

Međutim, tada se u čitavu priču uključila njegova supruga Ula, koja je Klopu sugerisala da potpiše novi ugovor sa Liverpulom. Njoj prija život u Liverpulu, odgovara joj grad i to što može da živi kao sav normalan svet.

Takođe, razmišljala je i o Klopovom eventualnom anagažmanu umesto Liverpula, a pošto su najzainteresovaniji bili klubovi iz Španije, shvatila je da bi to bilo problematično za njega jer ne govori španski jezik i da mu je najbolja opcija da nastavi sa radom na Enfildu.

Ula je tako po drugi put odigrala presudnu ulogu u tome da Jirgen ostane veran Liverpulu. Prvi put je to uradila još pre nego što je Klop i došao na Enfild 2015. godine, što je otkrio bivši defanzivac Crvenih, Fil Tompson, koji ga je intervjuisao jednom prilikom.

U razgovoru za norvešku televiziju TV2, Tompson je rekao da mu je Klop otkrio da je mogao lako da završi u Mančester junajtedu, ali da je njegova žena rekla da to nije pravi potez. Kada se javio Liverpul, njegova žena je dala zeleno svetlo.

Bez sumnje, Ula Klop će u istoriji Liverpula ostati upamćena kao neko ko je iz senke odigrao najvažniji potez u modernoj istoriji slavnog engleskog kluba.

FK Liverpul, Totenhem Jirgen Klop sa peharom Lige šampiona; Foto: Tanjug/AP

Klop je prošle sezone Liverpulu doneo šestu titulu prvaka Evrope, godinu dana ranije odveo je tim do finala, a ove godine je na pragu prve titule Liverpula posle 30 godina čekanja, zbog čega će zlatnim slovima ostati upisan u istoriju Enfilda.

Pored njega, navijači Liverpula treba podjednako da zahvale i njegovoj supruzi, i trebalo bi da učine sve da joj život u Liverpulu bude lep i posle 2024. godine.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Klop u neverici gledao Delije kad je zagrmela cela Marakana F**k you, Liverpul

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA