≫ 

Ovih 10 fudbalera su prvi kandidati za ulazak u „Kuću slavnih“ Premijer lige

Igrači poput Runija, Ronalda, Silve i Aguera mogu očekivati telefonski poziv čim okače kopačke o klin

  • 2

Premijer liga je otkrila svoje planove za otvaranje „Kuće slavnih“. Najjača fudbalska divizija Engleske opisala je ovo priznanje kao „najveću individualnu čast koju igrač može da dobije od Lige", a prva dva člana biće otkrivena 19. marta.

Uporedo s tim procesom, Premijer liga će napraviti uži izbor nekadašnjih fudbalera o kojem će navijači moći da glasaju tokom tokom 2020. godine.

Pravila

Naravno, postoji nekoliko propisa: igrač mora biti penzionisan u trenutku ulaska u Kuću slavnih, a samo njihov učinak u Premijer ligi biće razmatran u procesu selekcije.

Verovatno u ovom trenutku već razmišljate o nekim imenima koja moraju dobiti ovo veliko priznanje, a sajt givemesport.com objavio je spisak prvih 10 mogućih kandidata.

1. Rajan Gigs

Naravno, Rajan Gigs će sigurno biti prvi igrač u Kući slavnih nakon što je upisao najviše nastupa (632) i asistencija (162) nego bilo koji drugi igrač. Postigao je gol u svakoj sezoni, 21 sezonu zaredom, i osvojio je 13 titula!

Rajan Gigs

screenshot/youtube.com/MHR Clinic Manchester

2. Alan Širer

Dalje, nema potrebe mnogo hvaliti najboljeg strelca u istoriji Premijer lige koji je postigao 260 golova, 52 više od najbližeg pratioca, i to igrajući za klubove koji se uglavnom nisu borili za titulu.

Uspeo je, doduše, da dođe do naslova šampiona sa Blekburnom.

3. Tijeri Anri

Ubedljivo najtalentovaniji fudbaler koji je igrao u Premijer ligi, dragulj jedine neporažene ekipe u čitavoj sezoni u istoriji ovog takmičenja. Anri će ući u Kuću slavnih zbog čistog kvaliteta.

Tijeri Anri

Foto: Profimedia/AFP

4. Roj Kin

Jedan od najvećih kapitena. Kin je bio apsolutni div na sredini terena tima Junajteda koji je osvojio trofej 1999. godine, a istovremeno je osvojio i titulu u još šest sezona.

5. Frenk Lampard

Samo legende mogu da postignu 177 golova, a da ne spominjemo činjenicu da je Lampard marširao sredinom terena u najboljoj odbrambenoj ekipi ikada (2004/05) i, možda svojoj najboljoj napadačkoj sezoni (2009/10).

Frenk Lampard

Foto: Tanjug/AP

6. Peter Šmajhel

Na ovoj listi mora se naći i jedan golman, a Šmajhel i Čeh su rame uz rame. „Veliki Den“ je bio najbolji golman na svetu tokom velikog broja od svojih osam sezona u Engleskoj, osvojivši titulu pet puta.

7. Džon Teri

Teri je bio kamen temeljac ekipe Čelsija koja je primila tek 15 (!!!) golova u sezoni 2004/05, kao i 10 godina kasnije, osvojivši još dve titule usput. Odigrao je svaki minut u sezoni 2014/15.

Čak je osvojio još jednu titulu u svojoj poslednjoj sezoni kako bi potvrdio svoj status najvećeg štopera lige ikada.

8. Pol Skols

Jedan od najboljih igrača svoje generacije sa 11 osvojenih titula u Premijer ligi. Nema šanse da čoveka kojeg je Zinedin Zidan proglasio za najtežeg protivnika protiv kojeg je igrao, ne pozovu u Kuću slavnih.

Robin van Persi i Pol Skols, Mančester junajted

Foto: Guliver/Getty Images/Michael Regan

9. Stiven Džerard

Da, možda nije osvojio Premijer ligu, ali u prilog mu ide činjenica da je jedan od najboljih veznih igrača Premijer lige sa 504 nastupa, 120 golova i 92 asistencije.

10. Met Le Tisje

U interesu da spomenemo timove koji tradicionalno imaju nešto niže plasmane, nismo morali tražiti dalje od veličanstvenog Le Tisjea i njegovih 100 golova, od kojih su mnogi bili apsolutno spasonosni za Sautempton.

Ovo je samo 10 kandidata, ali podrazumeva se da su imena poput Erika Kantone, Denisa Berkampa, Ria Ferdinanda, Ešlija Kola i mnogih drugih bez sumnje dostojna ovog priznanja.

Takođe, Vejn Runi, Kristijano Ronaldo, David Silva i Serhio Aguero, mogu očekivati telefonski poziv čim okače kopačke o klin.

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Instalajker

    29. februar 2020 | 00:36

    A Vidic???

  • Miroljub

    29. februar 2020 | 18:14

    Da li je moguće da tu nema mesta za najmladju zlatnu kopačku svih vremena. Ako tu neće biti Michael Owen to nije kuca slavnih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA