≫ 

Deki i Savo za Telegraf odabrali idealnih 11 od miksa igrača iz svojih generacija Zvezde i Partizana

Ko je po vašem mišljenju sastavio jači tim?

  • 7
Savo Milošević i Dejan Stanković formacije Foto-montaža: Shutterstock, MNPress, Marko Jovanović, Telegraf.rs

Treneri Crvene zvezde i Partizana oduševili su navijače pred 162. večiti derbi bratskim razgovorima i šalama, a prihvatili su za Telegraf da urade nešto što bi retko ko pristao - naravili su miks timova Crvene zvezde i Partizana od igrača iz generacija u kojima su igrali.

Milošević je u Partizanu igrao od 1992. do 1995, dok je Deki počeo da igra za Zvezdu nakon što je Savo napustio crno-bele, te nije bilo prilike da zaigraju jedan protiv drugog na večitom derbiju, te će 162. susret crveno i crno-belih biti prilika da po prvi put u karijeri budu jedan naspram drugog, ali kao treneri naših najvećih klubova.

Deki i Savo su dugo godina bili saigrači u reprezentaciji, a iz toga se izrodilo veliko prijateljstvo, što je najbolje moglo da se vidi na zajedničkim gostovanjima i konferencijama pred derbi, gde smo videli bratske zagrljaje, šale i osmehe kod obojice.

Dan večitog derbija - Zvezda u dosta komotnoj situaciji zbog velike prednosti nad Partizanom čeka večerašnji (18.00) okršaj, ali njeni navijači su izuzetno željni pobede u derbiju. Kvota na keca je 2,30, iks je 3,20, dvojka 3,25, a kada su golovi u pitanju - opklada 0-2 gola nosi kvotu 1,72, a 3+ 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Crvena zvezda - Partizan.

Tako su Deki i Savo pred 162. okršaj večitih pristali da naprave kombinaciju najboljih timova korišćenjem igrača iz Partizanove generacije sa Savom i Zvezdine sa Dekijem.

I Deki i Savo su u svom timu stavili jedan drugog, a sebe izuzeli iz tima.

Deki je za svoj idealni tim odabrao 8 saigrača iz Zvezde i na to pridodao 3 igrača Partizana. Jedan od njih je Savo Milošević, a preostala dvojica su Zoran Mirković i Dragan Ćirić.

Dekijev tim od kombinovanih igrača bi izgledao ovako, u formaciji 4-4-2

Savo Milošević i Dejan Stanković formacije Kombinovani tim Dejana Stankovića od igrača iz njegove i generacije Sava Miloševića; Foto-montaža: Telegraf.rs

Golman: Zvonko Milojević

Odbrana: Mirković, Kristić, Đorović, Stojkovski

Vezni red: Njeguš, Bunjevčević, Ćirić, Ognjenović

Napad: Milošević, Jovičić

Nije bilo lako ni Savi Miloševiću da izabere idealnih 11 iz kombinacije timova. Na kraju je iskombinovao tim od 7 igrača iz svoje generacije i dodao je četvoricu iz Dekijeve, uključujući i samog Stankovića.

Video: Kafanska prozivka Sava i Dekija: Kolko para tolko muzike

Naravno, da ne razmišljam previše, Dejana Stankovića bih prvo uvrstio u taj tim igrača koje bih voleo da sam video u Partizanu - rekao je Savo na pitanje ko bi našao mesta u njegovom idealnom kombinovanom timu, a zatim je dodao još tri imena iz generacije Dejana Stankovića.

- Rekao bih da su to Nebojša Krupniković, zatim Dejan Rambo Petković i sigurno Perica Ognjenović, koji je bio izuzetan fudbaler - zaključio je Savo Milošević.

Tim Sava Miloševića od kombinovanih igrača Zvezde i Partizana u formaciji 4-2-3-1

Savo Milošević i Dejan Stanković formacije Tim Sava Miloševića od kombinacije njegovih saigrača iz Partizana i generacije Dejana Stankovića u Zvezdi; Foto-montaža: Telegraf.rs

Golman: Ivica Kralj

Odbrana: Mirković, Petrić, Vujačić, Gudelj

Zadnji vezni: Stanković, Jokanović,

Ofanzivni vezni: Dejan Petković

Krila: Nebojša Krupniković i Perica Ognjenović

Napad: Predrag Mijatović

Savo je takođe odabrao i idealnih 11 Partizana sa kojima je igrao, a tom prilikom je posebno izdvojio dva imena - Predraga Mijatovića i Dragana Ćirića, dok bi njegov idealni tim sastavljen samo od igrača Partizana izgledao ovako:

Savo Milošević, FK Partizan, idealan tim Idealan tim Sava Miloševića od saigrača u Partizanu; Printskrin: footballuser.com/

Golman: Ivica Kralj

Odbrana: Mirković, Petrić, Vujačić, Gudelj

Zadnji vezni: Brnović, Jokanović,

Ofanzivni vezni: Dragan Ćirić

Krila: Slobodan Krčmarević i Saša Ćurčić

Napad: Predrag Mijatović

- Na gol bih bez dileme stavio Ivicu Kralja, mada sam igrao i u vreme Gorana Pandurovića, sa kojim sam bio u timu dve godine. Zato neka Kralj bude prvi golman, a Pandur rezervni - uz osmeh je počeo objašnjenje tima.

- U poslednjoj liniji neka bude ovako: na desnom beku Zoran Bata Mirković, desni štoper Gordan Petrić, levi štoper Budimir Vujačić. Na poziciji levog beka bi bio Nebojša Gudelj i tu je odbrana komplatirana.

U veznom redu je bila paklena konkurencija.

- Što se tiče dva zadnja vezna, odabrao sam Branka Brnovića i Slavišu Jokanovića, mada imam tu i Alberta Nađa, ali ne mogu da stavim tri defanzivna vezna, odnosno svu trojicu u sastav, iako je i Adi svakako izbor. Sva trojica su fenomenalni igrači i imali su fenomanalne karijere.

- Ispred dvojice zadnjih veznih bih u tim stavio Dragana Ćirića, uz desnu aut liniju, odnosno na desno krilo – Sašu Đanija Ćurčića, a na levu stranu Slobodana Krčmarevića.

Kako je sebe eliminisao iz konkurencije za napad, ostalo je da se Milošević opredeli za jednog napadača i tu nije imao ni najmanju zadtršku.

- U napad bih stavio Peđu Mijatovića - zadovoljno je Milošević kompletirao tim.

Pitali smo Miloševića i koji je najbolji igrač Partizana sa kojim je igrao, ali nije mogao da se opredeli samo za jedno ime.

- Dvojica igrača se izdavaju, svaki, naravno, na svoj način Predrag Mijatović i Dragan Ćirić - zaključio je Savo Milošević u razgovoru za Telegraf.

(Z. Ivković/D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA