≫ 

Dekija proglasili netalentovanim, Partizan ga nije hteo: Crno-beli su napravili istorijsku grešku!

Mali podsetnik na neobičan sudbinski put aktuelnog

  • 6
Dejan Stanković Foto: MN Press

Mnogo puta se dešavalo da su brojni fudbaleri bili na velikoj raskrsnici na Autokomandi, to se desilo i Dejanu Stankoviću, sa kojim je Partizan propustio veliku šansu.

Zapravo, metaforički se to dogodilo na čvorištu gde se razdvajaju putevi ka stadionima Crvene zvezde i Partizana, sve se dogodilo zapravo malo dalje, u Dekijevom rodnom Zemunu, gde je sedište Teleoptika, filijale crno-belih.

Stanković je postao važna figura u Crvenoj zvezdi kao golobrad momak, rešavao je derbije i evropske mečeve kao od šale, a u Teleoptiku su ga ne tako davno pre toga proglasili netalentovanim!

- Nekad kao profesionalac moraš da budeš i egoista. U Zemunu su mi, kao što je poznato, rekli da sam mali, netalentovan... Šipka me je registrovao, igrao sam za starije, dres mi je bio kao suknja. Posle su tu bili Tomislav Milićević, Vladimir Petrović, pa Ljupko koji je imao hrabrosti da me sa 16 godina ubaci u vatru. Sada kad pogledam, bio sam mnogo mlad. Sve je išlo korak po korak. Nisam preletao stanice već sam svaku dobro utvrdio i zgazio. Tako je sve išlo - rekao je Stanković svojevremeno na jednom predavanju.

Pre 10 godina, za Blic su o Dekijevim počecima govorili Dragan Šipka i Sava Soldatović, treneri koji su ga vodili u mladim danima.

- Posle svega što je Dejan uradio, mogu da kažem da sam imao sreću da ga sa Savom Soldatovićem uočim među mnogo dečaka na jednoj trening utakmici u Teleoptiku negde 1989. godine. Deca su igrala na dva gola, tada sam vodio pionire, a on je bio dve godine mlađi od te generacije. Imao je svega desetak godina, ali je već tada bilo jasno da se radi o jednom moćnom, psihofizički zdravom detetu koje je i tada pokazivalo ogromnu želju da se takmiči - rekao je Dragan Šipka, dok je Soldatović zbog dobrih odnosa sa Partizanom preporučivao ljudima iz Humske da uzmu Stankovića.

Saša Ćurčić Albert Nađ u jednom od derbija Foto: MN Press

- Bilo je to vreme kada je vladalo veliko interesovanje i za Alberta Nađa. Ljudima iz Partizana sam predlagao da uzmu Dejana, ali nisu bili zainteresovani. Videlo se odmah da je talentovan. Crvena zvezda je brzo reagovala. I danas kada se sretnem sa tim čovekom kaže mi da nikad sebi neće oprostiti što me nije poslušao - rekao je 2010. Soldatović.

Geni su bili čudo, otac Borislav je igrao za OFK Beograd, majka Dragica je bila fudbalerka Sloge iz Zemuna, a Šipka je insistirao da Deki dobije šansu i registraciju, iako je u Zemunu proglašen netalentovanim. Došao je u Teleoptik i godinu dana je igrao za pionire, iako je pripadao kategoriji petlića!

Odskakali su ostali i visinom, ali je Deki sve nadoknađivao upornošću i hrabrošću, što mu je munjevito donelo prelazak u Crvenu zvezdu, a potom i sve ostalo - Lacio, Inter, vrhunsku karijeru, rekorde, kapitensku traku u nacionalnom timu, Ligu šampiona...

Video: Stanković samouveren pred derbi: Savo ne može da me iznenadi, ali ja njega mogu!

Dan večitog derbija - Zvezda u dosta komotnoj situaciji zbog velike prednosti nad Partizanom čeka večerašnji (18.00) okršaj, ali njeni navijači su izuzetno željni pobede u derbiju. Kvota na keca je 2,30, iks je 3,20, dvojka 3,25, a kada su golovi u pitanju - opklada 0-2 gola nosi kvotu 1,72, a 3+ 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Crvena zvezda - Partizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    1. mart 2020 | 11:46

    A u franjevačkom klubu sve stručnjaci 😂😂😂😂

  • Ujka Zitko PFK

    1. mart 2020 | 10:09

    Pa i 2006.god su iz zvezdanke pricali za Levandovskog da je netalentovan.Sta sad?🤔🤔

  • Juve

    1. mart 2020 | 10:52

    I Juventus je otpustio Anrija kao ne talentovanog... Doduse zadrzali su Trezegea...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA