≫ 

Korona virus panika u Juventusu: Igračima "B" tima naređen karantin nedelju dana

Sumnja se pojavila pošto su trojica igrača ekipe Pjanesea, koji su igrali sa rezervistima Juvea, zaraženi opasnim virusom

  • 0
Kristijano Ronaldo, Mauricio Sari, FK Juventus Foto: Profimedia

Korona virus polako postaje opasna svakodnevica u Italiji. Na "Čizmi je, prema poslednjim izveštajima, 1.128 osoba obolelo od ove bolesti, a među njiam su i trojica fudbalera i jedan član stručnog štaba trećeligaša iz Toskane, Pjanesea.

Sva četvorica su hospitalizovana, klub je raspustio ekipu na 15 dana, i do daljeg se neće takmičiti, saopštili su italijanski mediji.

Zbog ovog slučaja zebnja se uvukla i u redove šampiona Italije Juventusa čiji je rezervni sastav nedavno igrao meč protiv Pjanesea, pa postoji realna mogućnost da je virus "zakačio" i neko od igrača "bjankonera".

Međutim dosad nije potvrđen slučaj obolelih u taboru tima iz Torina, ali je klub iz preodstrožnosti raspustio "rezerviste" i naredio im striktni sedmodnevni karantin kod kuće, u slučaju da se kod nekog pojave simptomi korona virusa.

Italijane je dodatno zabrinulo saopštenje bolnice u Kremoni čiji su autoriteti rekli da je "korona virus 500 puta opasniji od SARS-a".

Zbog vanrednog stanja fudbalski klubovi Milan i Inter su "zatvorili" svoje kancelarije, dok je metro prevoz gotovo opusteo zbog preporuke italijanskih vlasti da se izbegavaju odlasci na mesta sa velikim brojem ljudi.

Podsetimo i na to da je veliki derbi Italije Juventus - Inter, koji je trebalo da bude odigran u nedelju, pomeren za maj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA