≫ 

Telegraf OCENE derbija: Da li biste ikome na terenu dali 7?

Treneri se uklopili u sivilo svojih izabranika...

  • 60
FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

CRVENA ZVEZDA

Milan Borjan bez ocene - Kapiten Zvezde je večeras mogao da odmori. Činjenica da nije prštalo na obe strane uslovila je da za 90 minuta interveniše samo jednom i ostane bez ocene.

Marko Gobeljić 6 - Za razliku od ostalih defanzivaca, Zvezdin desni bek je pokušavao nešto u napadu. Naravno, nije se proslavio, ali za trud mu se mora odati priznanje jer je pokušao u finišu da razmrda napadačku igru crveno-belih.

Nemanja Milunović 6 - Ispao je nekoliko puta i napravio problem svom timu, ali crno-beli nisu umeli to da iskoriste. U skoku standardno solidan, bio je sasvim ozbiljan bedem Umaru Sadiku koji je bio bezopasan.

Miloš Degenek 6 - Standardno dobar u odbrani i opasan u napadu, pravio je probleme u šesnaerstercu crno-belih kod prekida. Uspeo je čak i da spremi glavom onu šansu za Vukanovića, ali je napadač Zvezde promašio gol sa nekoliko metara.

Milan Rodić 6 - Dobar u defanzivi, neprimetan u napadu. Kada si defanzivac i ne primiš gol znači da si odradio posao, a nekadašnji bek OFK Beograda je baš to večeras učinio. Nedostajao je u ofanzivi gde se nije pijavljivao, ali je bio podređen zadatku da pre svega odbrani gol.

Njegoš Petrović 6 - Suma u WC, eto i Njegoša za njim. Mladi reprezentativac Srbije imao je zadatak da motri na jednog od najopasnijih u crno-belom taboru što je i učinio. Pratio ga, uštopovao, neutralisao u svakom smislu i odradio zadatak koji mu je Dejan Stanković poverio.

Dušan Jovančić 6 - I on je neutralisao sredinji red crno-belih i ostavio ga bez puno kreativnosti u finalnoj trećini. Istrčavao je u presing, pomagao Petorviću, ali i iznosio loptu i pokušao da organizuje napada koji ipak nisu bili opasni po Stojkovića.

El Fardu Ben 5,5 - Kao kod Milojevića, i Dejan Stanković se oslonio na iskusnog napadača s Komorskih ostrva, ali večeras nije bilo prolaza za Zvezdinog kreativca. Petljao je, mrsio, bez pravog poteza koji bi mogao da odluči meč, a prelaznu dobija samo zbog voljnog momenta.

FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

Veljko Nikolić 5 - Hteo je dosta, ali nema ni snage ni iskustva da igra se nekim Nathom na drugoj strani. Stanković ga je celu utakmicu držao na terenu, ali plejmejker crveno-belih (ili bi to trebalo da bude) nije umeo da iskoristi priliku bez obzira na pohvale od strane šefa.

Željko Gavrić 5,5 - O.K. mlad je i ima vremena, ali nekoliko pokušaja centaršuta, posebno u prvom poluvremenu, poslužili su više za uveseljavanje publike nego što su bili opasni. Trudio se, pokušavao, a kada je ostao bez snage Stanković ga je zamenio.

Ričmond Boaći 5 - Nije ovo onaj Boaći iz prvog mandata u Zvezdi. Imao je napadač iz Gane peh da se povredio posle samo pola sata i napustio igru u suzama, a za vreme koje je proveo na terenu nije pravio nikakvu razliku niti je ušao u priliku za pogodak.

IZMENE

Od 34. Aleksa Vukanović 5 - Dve dobre šanse, na pet metara i dve užasne reakcije Dekijevog džokera. U prvom poluvremenu je probao petom posle centaršuta i promašio ceo fudbal dok je u nastavku posle kornera i asistencije Degeneka sda tri metra poslao loptu pored gola. To su šanse koje rešavaju derbije, a Vukanović je obe protraćio.

Od 74. Radovan Pankov - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Od 86. Mirko Ivanić - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Trener Dejan Stanković 5,5 - Nije ni za korak maknuo od Vladana Milojevića. Kao da je prepisao recept prethodnika i po sistemu bolje vrabac u ruci nego golub na grani odradio debitantnski derbi na klupi. Možda Deki ima ideju kako njegova Zvezda treba da izgleda, ali ona je daleko od te vizije u ovom trenutku. Možda se i previše Stanković oslanja na Gavrića i Nikolića na početku proleća jer su dečaci i pored velike volje i potencijala pokazali da nisu spremni za velike utakmice.

FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

PARTIZAN

Vladimir Stojković bez ocene - Ko zna koji derbi po redu koji je golman Partizana odradio rutinski. Gotovo da nije bio u opasnosti (ako izuzmemo one dve prilike za Vukanovića), a činjenica da su mu zvezdaši šutirali samo dva puta za 90 minuta dovoljno svedoči koliko se umorio danas.

Nemanja Miletić 6 - Još jedan derbi koji je iskusni defanzivac odradio onako usput. Imao je sreću da je mladi Gavrić rano ostao bez snage, pa gotovo da mu nije stvorio veće probleme tokom utakmice. Naravno, kao i svi bekovi, napadački učinak večeras - nula.

Bojan Ostojić 6 - Još jedno standardno izdanje za iskusnog štopera Partizana. Ništa manje, ništa više, nije bio opasan u skoku u napadu kao na nekim ranijim derbijima, ali je odradio besprekoran posao.

Strahinja Pavlović 6 - Ponovo je pokazao zašto je Monako platio tolike pare za njega. Mladi štoper Partizana izrasta u ozbiljnog fudbalera, a navijači crno-belih pamtiće ga od večeras i po onom remplovanju iz prvog poluvremena sa Benom kada ge je oduvao u šesnaestercu.

Slobodan Urošević 6 - Ništa u napadu nije uradio za 90 minuta, a valjda je i on dobio zadatak pre svega da brani svoju stranu na kojoj je trebalo da dejstvuje Ben. Zvezdin napadač ga je retko mučio pa je Urošević imao mirno veče na Marakani.

FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

Saša Zdjelar 6 - Miloševićev čovek zadatka opet ga je odradio besprekorno. Kao što je Petrović uštopovao vezni red Partizana, tako je i nekadašnji vezista Olimpijakosa neutralisao Bena i Nikolića. Imao je uz sebe iskusnog Natha koji ga je

Bibras Natho 6 - Daleko najpismeniji fudbaler u oba tabora, ali kad nemaš adekvatnu podršku ne možeš ni da pokažeš maksimum. Pokušao je sa nekoliko centaršuteva da pogodi u glavu one najviše u šesnaestercu Zvezde, ali su defanzivci crveno-belih svaku opasnost otklonili.

Lazar Marković 5 - Ništa. Za 45 minuta na terenu Markec nije prikazao ama baš ništa da bi mogao da dobije prelaznu ocenu. Valjda ga je zato Savo Milošević izveo već na poluvremenu i pružio šansu talentovanom Stevanoviću.

Sejduba Suma 5,5 - Od prvog minuta izgledalo je kao da je došao na Marakanu da se bije, a ne da prikaže fudbalske kvalitete koje je Savo Milošević probudio u njemu. Istina, i njega su tukli, svesni da je jedan od najboljih na drugoj strani. Junak prošlog derbija danas nije bio ni bleda senka, a kada je dolazio u izgledne pozicije da asistira, poetljao je i mrsio.

Takuma Asano 5 - Ni Japanac nije došao na derbi večeras. Po vokaciji hitro krilo večeras nije pošteno zašprintao na travnatom tepihu Marakane.

Umar Sadik 5,5 - Kao da je igrao večeras za mnoge menadžere koji su došli u ložu Marakane da gledaju derbi, a ne za Partizan. Neshvatljivo sebičan u pojedinim trenucima, sa nekoliko nerezonskih udaraca u situaciji kad je mogao da doda.

FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

IZMENE

Od 46. Filip Stevanović 5,5 - Pokušao je da razdrma desno krilo ulaskom umesto Markovića, videlo se da ima potencijala, ali nije imao adekvatnu podršku saigrača. Možda je Savo Milošević pogrešio što se od prevog minuta kladio na Markeca umesto na malog Fiću, da je bio hrabriji možda bi mu tinejdžer uzvratio dobrom partijom.

Od 75. Aleksandar Šćekić - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Od 86. Bojan Matić - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Trener Savo Milošević 5,5 - Ako je bio plan da ostane neporažen kao trener na Marakani, to je ispunio. Ništa od njegovog napadačkog Partizana nismo videli, što je i sam priznao posle meča kada je kritikovao izdanje u prvom poluvremenu. Lepo je što je pošten u oceni da su crno-beli ostali dužni na Marakani, ali njegov tim mora mnogo bolje ukoliko nije već digao ruke od šampionske borbe kao što je govorio proteklih meseci.

Video: Miruju mreže na Marakani, malo dobrih poteza i pravog fudbala

(M. Zdravković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    1. mart 2020 | 22:16

    nista od derbija u ping pong ligi...

  • Milan

    1. mart 2020 | 21:05

    Ocene su vam katastrofa. Svako ko zna nesto o fudbalu reci ce da je Gavric bio najbolji u Zvezdi. Imal je nekoliko prodora, nekoliko dobrih centarsuteva, i polovinu suteva Zvezde. Tako da sam prestao da citam cim sam video njegovu ocenu.

  • Goran

    1. mart 2020 | 20:59

    Komentarisaću samo ocene Zvezdinih igrača... Vama su bolju ocenu dobili Milunović-drvo, Rodić, Jovančić i Njegoš Petrović (zbog koga umalo ne primismo gol), od Nikolića i Gavrića... Molim vas napišite da je štamparska greška...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA