Mhitarijan "skinuo" gol Kolarovu: Roma "pokerom" pobedila uporni Kaljari

Nije Vučici bilo lako na gostovanju Rađi Naingolanu i drugovima

  • 0
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Rome pobedili su Kaljari u meču 26. kola italijanske Serije A sa 4:3 posle preokreta na Sardenja areni.

Domaći Kaljari je poveo u 28. minutu pogotkom Žoaa Pedra koji je pogodio maestralan lob sa 14, 15 metara posle duge i oštre lopte Urugvajca Kristijana Olive.

Nikola Kalinić je poravnao rezultat samo minut kasnije uz malo sreće i glavom iz peterca. Isti igrač je pogodio u 41. minutu posle dodavanje Mhitarijana i Roma je povela 2:1.

U 64. minutu se on našao u ulozi asistenta Džastinu Klajvertu koji je pravovremeno istrčao iza leđa dvojice defanzivaca Kaljarija i onda u situaciji jedan na jedan matirao Robina Olsena.

Gastonu Pereiru je u 75. minutu ostavljeno previše prostora u sredini, on je to iskoristio i prišao na 16 metara odakle je pogodio kiflu za 2:3.

Na 4:2 za Romu je povisio Mhitarijan posle asistencije Aleksandra Kolarova u 81. minutu. Kapiten Srbije je poslao centaršut iz slobodnjaka sa desne strane na prvu stativu.

Tamo je bio Mhitarijan koji je glavom samo malo skrenuo loptu ka daljem uglu, tek toliko da "skine" gol Kolarovu i dodeli mu asistenciju.

Konačan rezultat postavio je Žoao Pedro novim pogotkom, ovog puta sa bele tačke. Sudija je zatražio VAR snimak posle igranja rukom Krisa Smolinga u svom kaznenom prostoru, dosudio je penal za Kaljari koji u nadoknadi nije uspeo da dođe i do boda.

Roma posle 26 odigranih utakmica ostaje četvrta na tabeli Serije A sa 45 bodova, dok Kaljari drži 11. mesto sa 32 boda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA