Sve o novom sistemu odlaska na SP: 12 selekcija se bori za 3 mesta, igraće se polufinale i finale

Polse kvalifikacija za SP, koje će dati 10 direktnih učesnika, za tri mesta će se boriti čak 12 selekcija, a dve će u doigravanju dati upravo Liga nacija

  • 5
Nikola Milenković, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Žrebom u Amsterdamu, fudbalska reprezentacija Srbije je dobila protivnike u Ligi nacija (Rusija, Turska i Mađarska) koja će takođe dati putnike za veliko takmičenje!

Za razliku od EP koje se igra ove godine i gde će iz Lige nacija direktno ići četiri reprezentacije, naredni ciklus daće samo dva tima. I to samo za odlazak na dodatne kvalifikacije.

Evo o čemu se radi i kakav je to novi sistem:

Na SP u Kataru učestvovaće 13 reprezentacija iz Evrope. Glavne kvalifikacije biće održane tokom 2021. godine u deset grupa, a žreb je na programu u decembru ove godine.

Na završni turnir plasiraće se 10 prvoplasiranih selekcija. Za preostala tri mesta boriće se deset drugoplasiranih reprezentacija iz grupa i dve najbolje selekcije iz Lige nacija po koeficijentu UEFA koje nisu izborile plasman među prve dve u kvalifikacionim grupama.

Tih 12 reprezentacija biće podeljene u tri kostura sa po četiri tima, koji će po sistemu polufinala i finala dati tri preostala učesnika Svetskog prvenstva u Kataru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA