≫ 

Pančev o derbiju: Može da bude tvrda utakmica, ali ne sme da fali mašte i kreacije!

Bivši as Crvene zvezde pratio je večiti derbi, ali nije zadovoljan onim što su prikazali igrači

  • 13
Darko Pančev Printskrin: Youtube/Telegraf

Bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, Darko Pančev, provodi 4. mart u svom kafiću u Skoplju gde sa prijateljima proslavlja rođendan voljenog kluba Zvezde.

Zvezda je osnovana 4. marta 1975. godine i u dugpj istoriji kluba, Pančev je deo najbolje generacije koja se popela na vrh Evrope, osvojivši Ligu šampiona, tadašnji Kup Šampiona.

- Proslavljam Zvezdin rođendan sa prijateljima, u mom kafiću, uz kafu, i po jedan viski - kaže Pančev uz osmeh za BBC na srpskom jeziku.

On je zatim prokomentarisao nedavno završeni večiti fudbalski derbi između Crvene zvezde i Partizana.

- Može utakmica da bude tvrda i to nije sporno, ali ovde je nedostajalo maštovitosti i akcije, a meč je bio izuzetno tvrd, oštar, napet, sa negativnom atmosferom kod igrača.

- Smatram da je Zvezda bila za nijansu bolja, imala nekoliko šansi za gol, dok sam od Save Miloševića očekivao da malo više rizikuje - ispalo je da je Partizan odigrao kukavički - strastveno opisuje utiske Pančev.

Bivši jugoslovenski as je ostao upamćen kao čovek koji je postigao odlučujući penal u seriji protiv Olimpika iz Marselja za osvajanje Kupa Šampiona 1991. u Bariju.

To je bila najbolja generacija Zvezde u dugoj istoriji, ali Pančev ističe da su oni samo nadgradili uspeh kluba koji je stvaran decenijama.

-Do 1991. godine, Zvezda je ipak građena 46 godina - neko je pre nas postavljao temelje te kuće. Kad je ona izgrađena, naša generacija je samo stavila krov i sada je mlađim generacijama još teže da grade višu zgradu - istakao je Pančev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    4. mart 2020 | 12:49

    Veliki pozzz za legendu i pravog golgetera u fudbalu, mnogo srece u buducem zivotu.

  • +++BG

    4. mart 2020 | 13:59

    POZDRAV ZLATNOJ KOPACKI EVROPE,MNOGO SRECE SI NAM DONEO SA ZVEZDOM ,CUVENA ZVEZDINA KOBRA!!😁😁😁👏👏👏

  • Cc

    4. mart 2020 | 11:22

    Zvezda he bila bolja i ako joj nije bila potrebna pobeda,Partizan igrao bunker.Al uvek ce Partizan okrenuti pricu kako njemu odgovara. Imala je Zvezda 5,6 sansi za gol a Partizan mozda onu jednu Natka i to je to,ali uvek se oni vade na Zvezdin budzet od 30 miliona 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA