≫ 

Lepa asistencija, pa velika glupost Filipa Kostića zbog koje će propustiti polufinale Kupa Nemačke!

Srbin pokvario utisak u trijumfu nad Verderom od 2:0

  • 0
Filip Kostić Foto: Printscreen/Streamja

Nastavlja se fantastična sezona Filipa Kostića i Ajntrahta. Najbolji fudbaler Orlova predvodio je svoj tim do trijumfa u četvrtfinalu Kupa Nemačke nad Verderom od 2:0, a još jednu sjajnu partiju ukrasio je novom lepom asistencijom.

Ipak, neće po dobrome upamtiti ovaj duel Srbin pošto je u nadoknadi napravio glupost zbog koje će propustiti polufinale (možda i finale) i priliku da približi svoj tim trofeju koji je Ajntraht već osvojio u maju 2017.

Andre Silva je doveo domaćine u vođstvo u nadoknadi prvog poluvremena sa bele tačke, ali je ubedljivo najlepšu akciju u 60. minutu izveo srpski krilni napadač. Prohujao je Kostić kao brzi voz pored vremešnog Gebre Selasija i idealno nabacio loptu Japancu Daičiju Kamadi kome nije bilo teško da postavi konačnih 2:0.

Kostiću je ovo bila čak 15. asistencija u svim takmičenjima ove sezone, a pride je zabeležio i 12 golova na 38 nastupa u dresu kluba iz Frankfurta i definitivno je uz Aleksandra Mitrovića u top formi od svih srpskih ofanzivnih fudbalera.

Međutim, dobar utisak uspeo je da pokvari glupošću iz prvog minuta nadoknade kada je bespotrebno stao kramponima na nogu Omera Topraka, a glavni sudija ga odmah poslao ranije na tuširanje. Zbog direktnog crvenog kartona kostića sigurno ga neće biti u polufinalu, a možda i u borbi za trofej, ako se Ajntraht tamo bude plasirao.

Ajntraht je tako kompletirao listu učesnika polufinala Kupa Nemačke na kojoj se nalaze i Bajer iz Leverkuzena koji je večeras izbacio Union Berlin posle preokreta sa 3:1, kao i Bajern iz Minhena i niželigaš Sarbriken koji su juče eliminisali rivale u četvrtfinalu.

Žreb za polufinale Kupa Nemačke na programu je u nedelju 8. marta u 18 sati, a parove će izvlačiti najbolja nemačka fudbalerka Almut Šmut koja je inače golman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA