≫ 

Legenda Partizana proslavila 93. rođendan, u Humskoj se šalili: Falio si nam na derbiju, dao bi gol!

Marko Valok proslavio 93. rođendan u klubu u kojem se proslavio

  • 7
Marko Valok Foto: Telegraf

Legendarni fudbaler Partizana i reprezentativac Marko Valok proslavio je 93. rođendan, a tim povodom održana je svečanost u prostorijama kluba u Humskoj.

Predsednik Milorad Vučelić uručio je čuvenom golgeteru crno-beli dres sa brojem 9, kao i retro dres, iz njegovog vremena, u tadašnjim crveno-plavim bojama, a održao je i govor u kojem se i našalio.

- Hvala ti za sve što si dao Partizanu, za sve godine kada si igrao, i za one godine koliko voliš Partizan. Daješ primer kako treba voleti i bodriti Partizan. Nedostajao si nam na derbiju, dao bi gol - rekao je Vuletić uz osmeh svih prisutnih.

- Ovako bez tebe, igrali smo nerešeno bez golova. Marko je odigrao 472 utakmice i dao 411 golova za Partizan, a i danas je rekorder svih derbija, jer je dao Zvezdi 12 golova. Višestruki je rekorder i po broju golova, po broju golova u derbijima i jedan od onih koji je odigrao najviše utakmica.

Na svečanosti su bili i nekadašnji asovi jugoslovenskog fudbala Branko Rašović, Ivan Ćurković, Lazar Radović, Ilija Petković, Dušan Maravić i drugi.

Valok je dres Partizana nosio od 1947. do 1959. godine, odigrao je 470 utakmica, postigao 411 golova i osvojio jednu titulu i tri Kupa.

Za reprezentaciju je odigrao šest utakmica i postigao tri gola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ♦️⭐⭐🇷🇸🇷🇸

    5. mart 2020 | 17:12

    Srecan Rodjendan Legendo. 👏👏👏

  • SS

    5. mart 2020 | 17:49

    Srećno Šumadinac.

  • Mile hakler

    5. mart 2020 | 18:17

    Verovatno bi i dao gol u 93. godini,pre nego ovi što igraju,samo ga nisu registrovali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA