Savo Milošević otkrio 3 razloga zbog kojih Partizan igra lošije nego jesenas: Pročitali su nas...

Nije krio trener crno-belih da njegov tim pruža slabije partije nego što je to bio slučaj u prvom delu sezone

  • 16

Trener Partizana Savo Milošević održao je konferenciju za novinare pred meč protiv Radničkog iz Niša, koji je na programu u subotu od 20.00. Tokom konferencije je bilo reči i o korona virusu, za koji on lično smatra da ne treba širiti paniku, a otvoreno je i nekoliko tema posle 162. večitog derbija, vezane za lošu igru Partizana i razlozima zbog kojih je to tako.

- Verujem da smo uspeli da se oporavimo od derbija, imamo još dva dana faktički, jer igramo u subotu od 20.00. Meč je bitan za nas protiv tradicionalno nezgodnog protivnika, koji ne igra možda kao prošle godine, ali ima dobru ekipu i moraćemo da budemo na maksimumu, ako želimo dobar rezultat. Suma ima kartone i on će biti van konkurencije, ostali su svi spremni - rekao je Milošević, koji na početku nije bio preterano raspoložen da odgovara na pitanja novinara, a posebno da li očekuje reakciju igrača posle derbija.

- Ja verujem da vi znate te informacije bolje od mene - kratko je odgovorio.

Nije želeo ni da otkriva taktičke zamisli i kako će nadomestiti neigranje Sume, da li će Lazar Pavlović pokrivati tu poziciju, ili će Natho da zaigra bliže golu.

- To je jedna od dilema koje ćemo rešiti na treningu.

Savo Milošević Savo Milošević; Foto: Nikola Tomić

Usledili su odjeci derbija i šta misli o utiscima javnosti da je 162. večiti derbi bio jedan od najgorih u istoriji.

- Ja sam to rekao posle utakmice, nisam drugačije ni ja odmah okarakterisao, iako su vruće glave posle derbija. Ja sam se u najvećoj meri pričao o mojoj ekipi, izbegavao sam da pričamo o Zvezdi, ali potvrdu mojih reči sam dobio kroz izjave mojih igrača, svi koji su bili na terenu su isto tako okarakterisali igru. Dešava se i da bude tako loš derbi, imali smo mnogo prekida, pa nije ni bilo mnogo prilike da se razvije igra.

Smatra da promena trenera Radničkom može da donese dobre i loše stvari, a da Radoslavu Bataku želi sve najbolje, osim utakmice protiv Partizana.

- Radnički je uvek nezgodan, ne igraju na nivou od prošle godine, imali su mnogo kadrovskih promena, igrački kadar je izmenjen, promena trenera može biti i pozitivna i negativna, gospodina Bataka znam dugo, veliki smo prijatelji, ali u ovoj situaciji ćemo biti rivali. Želim mu sve najbolje, fenomanalan momak i verujem da će biti sjajan trener, želim mu sve najbolje, osim ove utkamice sa nama.

Veruje da će napadači početi da daju golove.

Umar Sadik Umar Sadik; Foto: Marko Jovanović

- Svi očekujemo da će naši napadači početi da daju golove. Kao što sam rekao na početku prošle godine kada se Sadik mučio, da će golovi doći, bitno je da mi kao tim popravimo neke stvari u odnosu na prethodne utakmice, a golovi će doći, uvek dođu.

Suma je doživeo i manju povredu tokom derbija, ali Milošević ističe da će on najverovatnije biti spreman za Kup utakmicu protiv Spartaka.

- Povreda je pod kontrolom, ima dve manje povrede, jedna je posekotina iznad kolena, druga je distenzija mišića, ali obe povrede su pood kontrolom, videćemo za utorak, nećemo ništa rizikovati, ali deluije da bi mogao da bude spreman za utorak.

Partizan od zimskih priprema nije isti tim koji je jesenas igrao dopadljivo za oko, pružao sjajne partije u Evropi i dominirao u Humskoj protiv Mančester junajteda. Pitali smo Miloševića šta su razlozi toga, a on je naveo nekoliko.

Savo Milošević, Dejan Stanković Savo Milošević i Dejan Stanković na 162. večitom derbiju; Foto: Marko Jovanović

- Ima mnogo stvari, ali detaljnu analizu ne mogu da iznosim pred vama i potrajalo bi. Par stvari su ključne, jedna je da su nas rivali dobro izanalizirali i da su spremni na ono što smo mi igrali jesenas, to je jedna stvar. Druga je da smo mi želeli da podignemo nivo igre u odnosu na jesenas, ali sam rekao da će to biti problem u našoj ligi, jer se u našoj ligi susrećemo sa mnogim problemima u odnosu na ono što smo igrali u Evropi i moraćemo da naš stil i koncepciju igre adaptiramo na ono što nas čeka u našoj ligi, to su u najkraćem dva razloga. Ima ih još, takođe nam fali ritma, to je uvek slučaj kada izađete iz priprema, verujem da će sada, posle četiri utakice od priprema, i sa te strane ovaj fizički aspekt biti kako treba - naveo je Milošević.

Upitan je i da oseća da kod igrača nema motivacije posle ispadanja iz Evrope i dvocifrene razlike u odnosu na večitog rivala na tabeli.

- Trudiću se da ih motivišem, to mi je jedna od najbitnijih stvari kada su u pitanju igrači. Rekao sam i njima posle derbija, i rekao sam im pre derbija, da oni koji ne budu imali motiv, sto odsto neće igrati - zaključio je Savo Milošević.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    6. mart 2020 | 13:57

    Au tesko vas procitati samo udjete u sesnaesterac i dobijete penal

  • Ops

    6. mart 2020 | 13:32

    Sadik se muci!? Mucimo se mi sto ga gledamo.

  • Soda

    6. mart 2020 | 14:58

    I ti I onaj Iz Zvezde stavite sebe na prvo mesto zato sto dozvoljavate I tolerisete onakvo ponasanje vasih nazovi fudbalera na terenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA