≫ 

Zvezda je tenk, a mi smo goloruki: Trener Mačve slikovito opisao situaciju uoči okršaja s liderom

Šapčani nemaju nameru da se predaju bez ispaljenog metka iako su poslednji na tabeli Superlige

  • 7
DRAGAN ANICIC Dragan Aničić Foto: MN Press

Trener Mačve Dragan Aničić rekao je da nije najpametnije pretiti Crvenoj zvezdi, ali da njegov tim ima za šta da se bori u meču 25. kola Superlige protiv šampiona koji se igra u subotu od 16 časova (Arena sport 1).

Na redovnoj konferenciji za mediji, kormilar Šapčana je, po tradiciji, ponovo bio slikovit u iznošenju očekivanja. Rekli bismo i realan.

- U utakmicama kada dočekujemo Crvenu zvezdu ili Partizan, svi uživaju - publika, novinari, igrači... Samo trenera uvek boli glava, jer realno, morate da se suprostavite protivniku koji je mnogo jači od vas. Mnogi kažu da u ovakvim utakmicama igrači treba da se opuste, jer nemaju šta da izgube. Međutim, ja to ne gledam na taj način, uvek imate za šta da se borite, šta da izgubite i šta da dobijete. Nije najpametnije da pretimo, jer kada naljutite takve ekipe može da bude loše po vas, ali uvek postoji način da im se suprostavite - rekao je Aničić na konferenciji za medije.

Anicić je istakao da su fudbaleri s Marakane dolaskom novog trenera Dejana Stankovića dobili novi impuls i da Deki ima veliki motiv da pokaže kako zaslužuje da bude trener crveno-belih.

- Sigurno je doneo novu energiju u klub, kao i dolazak tri mlada igrača u ekipu. Oni su sada jedan dobar spoj mladosti i iskustva i trenutno su najjači u Srbiji. Crvena zvezda ima onaj tenk ispred stadiona i u nekom figurativnom smislu oni su kao klub tenk za nas, a mi smo realno goloruki. Retko se dešava da goloruk može da savlada onog ko je u tenku, ali se dešava. Treba strpljenja, pameti i da prevaziđemo naše objektivne mogućnosti u ovom trenutku, da damo iznad maksimuma.

- Već smo pokazivali u prošlosti da možemo da iznenadimo i Crvenu zvezdu i Partizan. Trebaće nam i mnogo srece. Mi moramo da se borimo za svaki bod, gol, aut, ali vidi se veliki pomak i nadam se da ćemo i u subotu pokazati da rastemo iz meča u meč - istakao je Aničić.

Petar Gigić, koji nastupa za Šapčane na pozajmici iz Partizana, kaže da Mačva ima svoju šansu.

- Svi kažu da su ovakvi susreti najlepši, ali za igrače nisu i najlakši jer smo trenutno u nezavidnoj rezultatskoj situaciji. Optimista sam i mislim da ukoliko budemo ponavljali stvari iz prethodnih nekoliko utakmica, da imamo pravo da se nadamo i da možemo ostvariti povoljan rezultat. Pozivam ovom prilikom publiku da u što vecem broju ispune tribie, da Šapčani budu uz svoj gradski klub, jer nam je u ovom periodu, njihova energija i podrška od velikog značaja - zaključio je Gigić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    6. mart 2020 | 15:34

    Opa,filijala se unapred predala.😂😂😂😂

  • Partizan pa Bog

    6. mart 2020 | 18:28

    Anicic je jedan medju prvih 5 trenera u Srbiji , on je ispred Milosevica i stankovica koji pokusavaju da postanu treneri vreme radi za njih dvojicu . Ubedjen sam da ce Zasavcanin Anicic uzeti bod zvezdani .

  • EXE

    6. mart 2020 | 20:06

    Ovaj se vec predao...ja bi ti za ovakvo nesto odmah dak otkaz. Ti da spustis moral svoje ekipe i publike...valjda si ti vodja i vodis ih i bodris i motivises... a ne, to je zvezda i morate izgubiti bez borbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA