≫ 

Zvezdin Jirka zablistao u Poljskoj: Majstorija Slovaka i golčina za pobedu Gornjika nad favoritom!

Nekadašnji fudbaler crveno-belih igra kao preporođen

  • 7
Erik Jirka Erik Jirka Foto: Printscreen/Streamja

Posle samo godinu i po u srpskom fudbalu Crvena zvezda se zahvalila na saradnji slovačkom krilnom napadaču Eriku Jirki (22) koji je morao da potraži sreću na drugom mestu. I izgleda da je uspeo. Iz prve.

Tokom zime obreo se na pozajmici u Poljskoj u redovima prvoligaša Gornjika iz Zabžea, a već posle nekoliko utakmica u novom klubu izgleda da mu je taj transfer prijao. Slovak je večeras opet bio strelac za svoj tim, a drugi put u poslednja tri kola Ekstraklase upisao se u strelce u trijumfu Gornjika nad drugoplasiranom Krakovijom od 3:2.

Jirka je sjajnim udarcem sa nekih 17-18 metara posle kornera i odbitka doneo svom timu prednost od 2:1, a tokom celog meča igrao je jako dobro na poziciji desnog krila i bio jedan od ubedljvo najzapaženijih pojedinaca u redovima domaćeg tima.

Očigledno je Slovak zadovoljan u novoj sredini, a ako nastavi sa dobrim partijama pitanje je trenutka kada će Gornjik aktivirati klauzulu o otkupu od 700.000 evra na koliko je Zvezda pristala zimus kada ga je pozajmila Poljacima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    6. mart 2020 | 23:18

    Mislim da je zasluzio sansu u Zvezdi ali...

  • Baster

    6. mart 2020 | 23:00

    Zvezdini stranci,pa čak i taj La Para,su stvarno loši ali su bolji od svakog našeg domaćeg igrača. Šteta i za Jirku što ga pustišmo..

  • Co21

    7. mart 2020 | 03:22

    Ja ne znam da ijedan klub u skladu sa svojim mogucnostima ima gori skauting i gore strucnjake za odabir igraca, stranaca, od Zvezde. Ovaj covek konkretno nije dobio uopste sansu, znaci nista. Od svog dolaska, od rezultata one cuvene masine za procenu spremnosti, covek jednostavno nije postojao u njihovima ocima, sto je stvarno sramota za evo dvojicu trenera koji nisu znali da uklope ovako nesto u tim. Ali dobro, to je nesto zasta i treneri moraju imati talenat. Na kraju krajeva moramo biti iskreni jer Milojevic vodi klub koji se zove Al Ahli i ima bogovsku platu, a Stankovic je pocetnik. O Mrkeli i njemu slicnima ne treba trositi reci. Opet cast i jednom i drugom, igra Zvezda dobro u domacoj ligi, ali to nije merilo jakog evropskog fudbala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA