≫ 

Zvezda silna u Šapcu: Tri gola za 19 minuta, Ben pokazao da zaslužuje novi ugovor

Napadač crveno-belih upisao dva gola i asistenciju u trijumfu srpskog šampiona

  • 96

Crvena zvezda je protutnjala kroz Šabac! Možda i lakše nego što se očekivalo, jer su već posle prvog poluvremena rešili pitanje pobednika u okviru 25. kola Superlige Srbije - 3:0 (3:0)!

Junak trijumfa bio je El Fardu Ben koji je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju za Srđana Babića! Mrežu Živkovića je pogađao u 18. i 33. minutu, dok je svog defanzivca "pogodio u glavu" u 37. minutu.

Zvezda je na taj način prekinula mini niz od dva meča bez pobede, jer su u prethodna dva kola igrali 0:0 sa Partizanom i 1:1 sa Inđijom u gostima.

Možda je i zbog toga Dejan Stanković u Šapcu krenuo sa dva napadača, a jedan od njih - Milan Pavkov - propisno se obrukao u 5. minutu kada je sa četiri metra promašio gol. Tačnije, Živković mu je odbranio.

Ovaj drugi, Portugalac Tomane, bio je asistent Benu kod drugog gola u 33. minutu. Probio je po levoj strani i podigao loptu taman toliko da je dvostruki strelac glavom sprovede u mrežu. Prethodno je Ben majstorski izveo slobodnjak u 18. minutu, nakon što su igrači mačve oborili Pavkova na ivici kaznenog prostora.

Navijači Zvezde nisu još ni završili radovanje posle drugog gola, a na semaforu je stajala "trojka" pored imena njihovog kluba. Ben je centrirao iz slobodnjaka ka Babiću koji je glavom sproveo loptu u mrežu.

Nema sumnje da je Ben pokazao da je najbolji igrač Zvezde i da zaslužuje novi ugovor od Zvezde. Podsetimo, crveno-beli mu nude 600.000 po sezoni (na dve i po godine), dok napadač sa Komorskih ostrva traži 750.000. Njegov ugovor je bio i tema na zimskim pripremama u Turskoj, ali do potpisa nije došlo. Ukoliko do dogovora ne dođe, Ben će kao slobodan igrač napustiti Marakanu.

El Fardu Ben Foto: crvenazvezdafk

Ako smo u prvom poluvremenu gledali dobar fudbal, u nastavku nismo videli ništa. Kao da su igrači oba tima samo čekali da vreme prođe i da sudija Čolović svira kraj.

Žargonski rečeno, "hajlajt" drugog dela jeste povratak Branka Jovičića na teren posle teške povrede koju je letos doživeo protiv Helsinkija. Jovičić je zamenio mladog Nikolića koji je je bio skoro neprimetan u Šapcu. Slično kao i Gavrić kog je u 71. minutu zamenio Veljko Simić.

I Mačva je menjala u drugom delu, pokušavao je Dragan Aničić da promeni nešto u igri. Međutim, domaćin za 90 minuta nijednom nije šutnuo kao golu Borjana. Ni u okvir, ni van okvira istog.

FK Mačva Šabac Foto: Telegraf

Zvezda je upisala svoj 66. bod i u narednom kolu na Maraklani dočekuje Napredak, dok će Mačva kao poslednjeplasirani tim ići na noge Radničkom iz Niša.

Pred Šapčanima je težak posao da ostanu u ligi, mada prema rečima prvog čoveka Ivice Kralja ispadanje "neće biti smak sveta". Podsetimo, Kralj je dao izjavu za Telegraf čija ekipa je bila u Šapcu na licu mesta.

FK Mačva - FK Crvena zvezda 0:3

(Ben 18, 33, Babić 37)

Mačva: Živković, Pejović, Jovanović, Ristivojević, Tošić, Ivić, Ilić Mihajlović 46), Dukić (Zukanović 64), Adamović, Milinković (Obrovac 71), Gigić.

Klupa: Gordić, Jevtić, Marić, Stanojević.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Babić, Degenek, Petrović, Nikolić (Jovičić 58), Gavrić (Simić 71), Ben, Tomane (Garsija 77), Pavkov.

Klupa: Popović,  Ivanić, Simić, Jovančić, Konatar.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Uživo:

90. minut - KRAJ UTAKMICE!

84. minut - Ništa zanimljivo u Šapcu, kao da svi jedva čekaju kraj.

77. minut - Treća izmena u Zvezdi, Garsija je zamenio Tomanea.

71. minut - Obrovac menja Milinkovića kod Mačve, dok je Simić zamenio Gavrića u ekipi Zvezde.

64. minut - Zukanović je zamenio Dukića u ekipi Mačve.

58. minut - Branko Jovičić je u igri umesto mladog Nikolića! Inače, ovo je prvi meč popularnog Bakule posle one teške povrede koju je letos doživeo protiv Helsinkija.

54. minut - Zvezda kao da je zadovoljna vođstvom, slab intezitet na početku drugog dela.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, imamo jednu izmenu. Mihajlović je ušao umesto Ilića.

45. minut - POLUVREME!

44. minut - Opet Ben preti, samo što je ovoga puta bio neprecizan iskosa sa leve strane!

43. minut - Zvezda ne staje! Ben je dijagonalom tražio Pavkova, zamalo je lopta bila brža nego što se očekivalo.

37. minut - GOLLL! Zvezda vodi 3:0! Ben je ovoga puta asistent iz slobodnjaka, a Babić je zakucao loptu u mrežu.

33. minut - GOLLLLL! Ben je ponovo strelac, Zvezda vodi 2:0 u Šapcu. Rutinska egzekucija. Tomane je centrirao sa leve strane, a Ben je glavom sa pet metara sproveo loptu u mrežu.

FK Crvena zvezda, FK Mačva Foto: Telegraf

28. minut - Odlična intervencija Babića, sprečio je opasnu kontru Mačve. Da je milimetar zakasnio, Gigić bi izašao sam ispred Borjana.

25. minut - Pripretila je i Mačva malo. Gigić je bio "na lopti", ali bezopasno. U nastavku je Tošić dobio žuti karton, jer je sprečio kontru Zvezde i faulirao Petrovića.

18. minut - GOLLLL! Zvezda vodi 1:0, strelac je Ben. Sjajan slobodnjak najboljeg igrača Zvezde nakon što je Pavkov fauliran u kaznenom prostoru.

13. minut - Zvezda drži loptu u posedu, ali za sada nema opasnijih akcija.

5. minut - Neverovatan promašaj Milana Pavkova! Sa tri metra nije dao gol, idealnu loptu je dobio od Gobeljića po zemlji.

3. minut - Prva prilika za Zvezdu, Gavrić je uposlio Bena koji se spetljao u kaznenom prostoru.

1. minut - Počela je utakmica u Šapcu.

Najava meča:

Crveno-beli će pokušati da prekinu niz od dva meča bez pobede, a ekipa Telegrafa nalazi se na licu mesta i izveštavaće vas o najnovijim dešavanjima.

Zvezda je veliki favorit u ovom meču, u to nema sumnje, mada je pomoćni trener Nenad Milijaš pozvao na oprez.

FK Crvena zvezda, FK Mačva Foto: Telegraf
FK Crvena zvezda, FK Mačva Foto: Telegraf
FK Crvena zvezda, FK Mačva Foto: Telegraf

- Mačva jeste trenutno na poslednjoj poziciji, ali sigurno da i oni imaju neke svoje ciljeve koje će pokušati da ostvare, jer se bore za opstanak. Imperativ je pobeda i daćemo maksimum za trijumf. Ne znamo u kakvom je stanju teren, čuli smo da nije savršen. To će nam predstavljati problem, ali opet, znamo šta je Crvena zvezda i mi idemo na pobedu kakvi god bili uslovi - rekao je Milijaš.

Zvezda na ovom meču neće moći da računa na povređene Rićmonda Boaćija, Milana Rodića i Miloša Vulića.

U nastavku pogledajte i fotografije sa lica mesta:

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komedija s vama

    7. mart 2020 | 16:50

    Sklanjalica a macvi potrebni bodovi za opstanak u ligi dok je Zvezda ubedljivo prva🤣🤣

  • Ja...RS

    7. mart 2020 | 16:33

    Al vam Ben unisti vikend, sezonu, mladoss 😜😂

  • febo

    7. mart 2020 | 16:43

    Sta je grobari,nesto vam nije dobro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA