≫ 

Penal ne komentarišem, najbitnija su tri boda: Savo Milošević zadovoljan karakterom svog tima!

- Ove utakmice su po nas jako teške psihološki, ali smo uspeli da izdržimo pritisak i pobedimo, kaže trener crno-belih

  • 53
Savo Milošević Foto: MN press

Provukao se Partizan protiv Radničkog iz Niša, slavio jedva sa 1:0 iz sumnjivog penala u 84. minutu, ali trener crno-belih Savo Milošević podvlači da je pobeda jedino što je bitno sa ovog susreta.

- U najkraćem, najbitnija su tri boda. Moram isto da kažem i da sam zadovoljan karakterom ekipe, svih 90 minuta bez obzira što igra nije bila takva da zadovoljava sve. Imali smo probelem bez Sume, bez Natha, bez Lazara Pavlovića, bez kreativaca, koje smo morali da nadoknadimo na drugi način i uspeli smo u tome. Nismo danas imali veliki broj šansi, ali nismo ni protivniku dozvolili praktično nijednu priliku za gol. Ove utakmice su po nas jako teške psihološki, ali smo danas uspeli da izdržimo pritisak i pobedimo. Mislim da je zasluženo - ocenio je Milošević.

Kormilar crno-belih nije želeo da komentariše sporni jedanaesterac koji je dosuđen za njegov tim.

- Znate da ne komentarišem te stvari, pozitivno ili negativno, apsolutno.

Primetan je na terenu izostanak kreacije. Zoran Tošić je otišao u Kinu, Natko se povredio, a Suma bio suspendovan, pa je zanimljivo čuti kako Savo misli da reši ovaj problem na dugi period.

- To su stvari koje su se danas odrazile na našu igru, ali verujem da će povratkom Sume i Lazara Pavlovića u igru i Partizan vratiti na prethodni noivo. To su standardni problemi s kojima moramo da se suočavamo. Takve stvari se dešavaju, to su novonastale situacije. Pričao sam o tome na startu proleća gde nismo najbolje ušli, sada imamo neke druge probleme, ali jako je bitno da dobijamo utakmice i kada ne igramo dobro - tvrdi Savo.

Partizanu je danas, videlo se, nedostajao i pouzdan izvođač prekida.

- To je još jedan segment igre u kom smo bili jako opasni, ali nismo imali kvalitet izvođenja prekida. Ne treba da tražimo opravdanje, nema ništa od kukanja. Za razliku od prethodnih utakmica, ponoviću, prezadovoljan sam odnosom i karakterom tokom svih 90 minuta.

Primetno je i da je Đorđe Ivanović bio pun samopouzdanja u važnom trenutku pa je izveo penal.

- Apsolutno. Nameštalo se tako na početku prolećnog dela da nije bilo mesta za njega u 18. Mi smo licencirali 22 igrača i apsolutno računamo na sve. Protokol nalaže da možemo da prijavimo 18, ali to nije značilo da nismo računali na njega kada je ostajao van protokola. Đole je više puta pokazao da može da donese prevagu na ovakvim utakmicama. On dobro radi i jeste primer drugim igračima, bez obzira na to što nije bio u kombinaciji ranije uvek dođe do izražaja njegov pošten odnos prema timu - zaključio je Savo Milošević.

Video: Partizan posle (ne)spornog penala došao do pobede nad Radničkim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    8. mart 2020 | 06:44

    Pa povlacio si ekipu sa terena zbog penala. Otkud sad od jednom ne komentarises. Kontradiktoran si mnogo!!!

  • 😎

    8. mart 2020 | 06:43

    Kako te nije sramota

  • Pdjoni

    8. mart 2020 | 07:13

    I mene bi bilo blam kao i njega da pricam o penalu ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA