≫ 

Tevez poljubio Maradonu u usta, pa doneo Boki titulu! River oštećen za penal, 1:1 malo za pehar

Luda završnica argentinskog šampionata pripala je Boki koja je bila drugoplasirana pred poslednje kolo

  • 0
FK Boka Juniors , Karlos Tevez Foto: AP/Tanjug

Kakva drama, kakvo uzbuđenje, kakav finiš argentinske lige! Iako su pred poslednje kolo bili drugi na tabeli i nisu se ništa pitali, fudbaleri Boke Juniors osvojili su titulu zahvaljujući sjajnom golu Karlosa Teveza u 72. minutu!

Tevez je tim golom doneo pobedu svom timu na Bombonjeri protiv Himnasije, ali najvažnije od svega za Boku bio je remi ljutog rivala River Plejta protiv Atletiko Tukumana - 14. tima u ligi!

River je pred poslednje kolo imao 46 bodova, Boka jedan manje, ali su se navijači domaćeg tima nadali da bi pred očima Dijega Armanda Maradone mogli do pehara.

El Pibe je pred početak meča dobio uramljen dres od strane Boke za koju je svojevremeno igrao, a podsetimo da je trenutno trener upravo Himnasije.

Osim uramljenog dresa, Maradona je dobio i poljubac u usta od strane junaka Karlosa Teveza kom je ovo bio deveti gol na 17 mečeva u sezoni. Boka je sada na 34 titule, dve manje od Rivera.

FK Boka Juniors , Karlos Tevez Foto: AP/Tanjug
FK Boka Juniors , Karlos Tevez Foto: AP/Tanjug

Što se tiče njihovog meča protiv Atletika, domaćin je poveo u 19. minutu preko Toleda. Međutim, već u 35. je bilo 1:1 s obzirom na to da je Suarez bio strelac za crveno-bele.

U nastavku je viđena drama, pogotovo što sudija nije svirao penal za River posle prekršaja nad Naćom Fernandezom. Usporeni snimak jasno je pokazao da je kontakta i te kako bilo.

- Neću da pričam o suđenju. Patrisio Lustau je jedan od najboljih sudija i svako može da pogreši - rekao je trener Rivera Marselo Galjardo na kraju meča:

- Čestitam Boki na titulu. Osvojili su više bodova od nas, pobedili su u meču gde su morali da dobiju. I u porazu se uči, a mi moramo da krenemo ispočetka.

>>> Real se probudio, pobedio Barselonu, vratio na prvo mesto Primere i večeras (21.00) gosuje Betisu, koji je u veoma lošoj formi. Sve nagoveštava sigurnu dvojku, a kvota na Real je 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Betis - Real Madrid.

Video: Kakav doček za Maradonu kralja fudbala i Božiju ruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA