≫ 

Serija A u doba korone: Najmučniji vikend "kalča", nikome nije do fudbala, ali se ipak igralo...

Italija je paralisana, ali lopta nije stala u "kalču" - Milan poražen pred sablasnim "San Sirom"

  • 0
san siro Foto: Tanjug/Ap

Italijani su u nedelju bili svedoci najmučnijih fudbalskih prizora od kad je "loptanja" na "Čizmi". Iako je gotovo čitav severni deo zemlje odsečen od ostatka sveta, praktično paralisan za svakodnevni život, zbog bojazni od širenja korona virusa, utakmice prvog ranga takmičenja ipak su se igrale.

Uprkos suprotnim preporukama, i to sa vrha države (ministra Sporta), te fudbalskih asocijacija i mnogobrojnih fudbalera, lopta se zakotrljala u Milanu, Parmi i Đenovi - u sablasnom ambijentu praznih tribina.

FK Milan - FK Đenova, prazan stadion, korona virus Foto: Tanjug/AP

Italijanske vlasti su uvele zabranu dolaska navijača na stadione, hale, trgove, i ostala okupljališta kao jednu od preventivnih mera u borbi protiv širenja epidemije, i dok čitava zemlja živi u stanju straha, fudbal se ipak igrao.

Đenova je pobedila Milan u gostima 2:1, uz gol zlatana Ibrahimovića, Sampdorija je na svom terenu bila bolja od Verone 2:1, dok je SPAL, u ranijem terminu, savladao Parmu 1:0, uz kontroverze koje su pratile taj duel.

Naime, meč na "Tardiniju" bio je "na čekanju" jer je lično Ministar sporta pozvao čelnike fudbala da stopiraju takmičenje do daljeg, međutim nakon konsultacij i pregovoraa, vrh Serije A je ipak doneo odluku da se utakmica igra po ranije predviđenom planu.

Podsećamo da se još dva meča igraju u nedelju: od 18 sati sastaju se Udineze i Fjorentina, dok će u 20.45 minuta derbi igrati Juventus i Inter.

Valja takođe pomenuti da je za Veronu lepu asistenciju upisao srpski reprezentativac Darko Lazović, "spojio" je sa golom Zakanjija, kome je ostao lakši zadatak, mada je golmanu "Dorije" pripisan vodeći gol za goste.

FK Milan - FK Đenova, prazan stadion, korona virus Foto: Tanjug/AP
FK Milan - FK Đenova, prazan stadion, korona virus Foto: Tanjug/AP
foto: Tanjug/Ap Stadion Luiđi Feraris

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA