≫ 

Matićev doktorat, Brunova genijalnost i dva komada za tugu Pepa Gvardiole: Mančester je crven!

Junajted pobedio gradskog rivala i na Old Trafordu - 2:0

  • 10
Marsijal Foto: Tanjug/AP

Drugi put ove sezone Ole Gunar Solskjer je uspeo da nadmudri Pepa Gvardiolu, a bez obzira na kojoj poziciji na kraju sezone završe Crveni đavoli, hladni Norvežanin će moći da se pohvali kao jedan od retkih trenera koji je dva puta uzeo meru Kataloncu u jednoj sezoni. I to istim rezultatom - 2:0.

Trenutak inspiracije sjajnog Portugalca Bruna Fernandeša i genijalni pas za Antonija Marsijala u 30. minutu bio je dovoljan da Građani padnu na Teatru snova, a navijači Mančester junajteda sutra ponosni odu na posao spremni da svojim kolegama u plavom zagorčaju život. Zasluženo.

Sjajnu rolu imao je i srpski reprezentativac Nemanja Matić koji je stvarno odigrao 90 minuta iz udžbenika i pokazao mladima koji dolaze kako se izlazi na kraj sa jednim igrački superiornim timom kakav je Siti.

Premalo je Mančester Siti stvorio prilika da ugrozi Davida De Heu, a kako ih nigde nije bilo do 60. minuta kada je Gvardiola ubacio u igru Mareza i Žezusa, nisu ni zaslužili ništa drugo do poraza koji može jedino da im povredi ponos, nikako poziciju na tabeli.

Junajted je bio impresivan, posebno u prvom poluvremenu kada je Građane poptuno neutralisao, a sve zahvaljujući Matiću i Fredu koji su sa mladim Viljamsom i proverenim Van Bisakom napravili zid koji Gvardiolin pulen Foden nije mogao da probije.

Sjajni Bruno Fernandeš je u 30. minutu lukavim pasom pokazao zašto su ga u Portugaliji zvali "kraljem asistencija", a otkako je stigao na Old Traford nema utakmice da nije učestvovao u golu, bilo kao stelac ili asistent. To je pojačanje. Tu je i sjajni Marsijal koji je odlično "razvlačio" odbranu Sitija, a sjajnom reakcijom kod prvog gola razgalio je Old Traford posle dosta vremena.

Nije ovaj derbi Mančestera bio lep za gledanje, obeležila ga je žestoka borba, a pitanje je u kom bi smeru meč otišao da VAR nije poništio pogodak Serhija Aguera u 48. minutu. Kompjuter je pokazao da je bio ofsajd. Udarac Fodena sa 17 metara (De Hea odbranio) i zakasneli šut Sterlinga na pas Mareza bilo je sve od šansi za goste na ovom meču.

U finišu (nadoknadi) Mančester junajted je još jednom kaznio žurbu gostiju. Ederson je loše bacio pas, loptu presreo Skot Mektomini i preciznim udarcem sa 30-ak metara oduševio fanove Junajteda. Bio je to znak za početak velikog slavlja jer je i od večeras svima jasno da je Mančester - crven.

Rezultati:

Subota

Liverpul - Bornmut 2:1

(Salah 25, Mane 33 - Kalum Vilson 9)

Arsenal - Vest Hem 1:0

(Lakazet 78)

Kristal Palas - Votford 1:0

(Aju 28)

Sautempton - Njukasl 0:1

(Sen Maksiman 79)

Šefild Junajted - Norič 1:0

(Šarp 36)

Vulverhempton - Brajton 0:0

Barnli - Totenhem 1:1

(Vud 13 - Ali 50. penal)

Nedelja

Čelsi - Everton 4:0

/Maunt 14, Pedro 20, Vilijan 51, Žiru 54)

Mančester junajted - Mančester Siti 2:0

(Marsijal 30, Mektomini 90+5)

Ponedeljak

Lester - Aston Vila 21.00

Sreda

Mančester Siti - Arsenal 21.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA