≫ 

Kad će Liverpul i matematički do titule? U opticaju su dva datuma, navijači bi ovaj drugi termin

Crveni vrlo blizu ostvarenja sna koji traje 30 godina

  • 1
jirgen klop Foto: Tanjug/Ap

Novi poraz u Premijer ligi od gradskog rivala Mančester junajteda (2:0) još više je udaljio fudbalere Mančester Sitija i Pepa Gvardiolu od lidera Liverpula koji gazi ka šampionskoj tituli, prvoj posle 30 godina.

Građani imaju meč manje, ali trenutno zaostaju čak 25 bodova za šampionom Evrope i pitanje je trenutka kada će im i zvanično predati titulu namenjenu prvaku Engleske.

A kad bi to moglo da se desi?

Posle večerašnjeg rezultata na Old Trafordu jasno je da su Liverpulu potrebne još dve pobede pa da i matematički vrati pehar na Enfild.

Sledeća utakmica koja ih očekuje u Premijer ligi je ona protiv Evertona na Gudisonu sledećeg ponedeljka, dok 21. marta dočekuju Kristal Palas na Enfildu i nema sumnje da bi najbolje bilo da prvu titulu posle tačno tri decenije proslave pred svojim navijačima.

Trenutno, Liverpul ima 82 boda iz 29 utakmica, dok Siti ima 57 i meč manje. Ukoliko, kojim slučajem, Građani izgube od Arsenala u sredu u zaostalom meču ili od Barnlija za vikend, Klopov tim bi se nalazio samo na pobedu od šampionske titule, a nju bi mogao da ostvari protiv Evertona (16. marta).

U svakom slučaju, Liverpul će sigurno postati najbrže krunisani prvak Engleske otkako je osnovana Premijer liga.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    8. mart 2020 | 21:28

    Liverpul je već obezdebio titulu zabrinjava jedino ova losa forma ili su pustili par utakmica..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA