≫ 

Barsino dete presudilo Realu u Andaluziji, Benzema dao, pa totalno zabrljao!

Betis skinuo "veliki skalp" - 2:1!

  • 7
karim benzema Foto: Tanjug/Ap

Kristijan Teljo ispunio je dečačke snove koje je sanjao kao igrač Barselone: dao je gol za pobedu protiv najvećeg rivala Real Madrida, s tim da mu je to pošlo "za nogom" u dresu Betisa, za 2:1 i delirijum zeleno-belog dela Sevilje.

Velika pobeda Betisa nad "Kraljevskim klubom" slavi se i u Kataloniji, Barsa je uprkos neubedjivoj igri i VAR penalu za "minimalac" protiv Sosiejdada ostala lider sa dva boda više od večitog rivala.

Uprkos golu iz penala, Karim Benezma je u nedelju uveče na "Benito Viljamarinu" bio tragičar zbog "prodate" lopte na sredini terena u 81. minutu, "izbacio" je u kontru Guardada, ovaj uposlio Telja, koji je najjednostavnije završio akciju golom za pobedu.

Slaviće se ove noći u Sevilji...

navijači betisa Foto: Tanjug/Ap

Kad smo već kod Telja, ovaj momak pregurao je dug put do Betisa i važne noći kada je srušio Real. Kao klinac je krenuo u Espanjolu, ali je Barsa bila i ostala njegov najveći uspeh karijere, čak sedam godina je bio deo katalonskog giganta, samo kratko u "B" timu, a pet godina među najboljima.

Stizaće mu poruke i zahvalnice za ovo što je uradio, jer može se lako pokazati i kao ključan momenat u šampionskoj trci, mada još je mnogo bodiva u opticaju, a "mine" u Primeri, kao što se može videti, čekaju na svakom koraku.

Osim Telja, sve čestitke zaslužuje i strelac vodećeg gola za Betis Brazilac Sidnej koji je "odapeo praćku" u gol Kurtoe, "pocepao" mrežu iskosa, najavio euforične prizore koji su usledili kasnije.

Benzemin gol bio je vredan egala, nije posle toga Real na pravi način krčio put do gola protivnika, a onda je, u već opisanoj akciji, surovo kažnjen i bačen na kolena.

Primera, 27. kolo

Petak

Alaves – Valensija 1:1

(Mendez 73 – Pareho 34)

Subota

Eibar - Majorka 1:2

(Bigas 90+2 - Rodrigez 42, Kubo 78)

Atletiko Madrid - Sevilja 2:2

(Morata 32, Feliks 36 - De Jong 19, Okampos 43)

Barselona - Sosijedad 1:0

(Mesi 81 p)

Hetafe - Osasuna 0:0

Nedelja

Osasuna – Espanjol 1:0

(Roberto Tores 51.p)

Valjadolid – Bilbao 1:4

(Ramirez 76 - Lopez 4, Garsija 24, Vilijams 88, Kordoba 93)

Levante – Granada 1:1

(Marti 11 – Maćis 60)

Viljareal – Leganes 1:2

(Moreno 5 – Oskar 47, 70)

Betis – Real Madrid 2:1

(Sidnej 40, Teljo 82 – Benzema 45p)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA