≫ 

Modrićev naslednik je i među Vatrenima? Ovih 5 igrača bi moglo zameniti Realovog čarobnjaka

Postoji velika verovatnoća da Modrić tokom leta promeni sredinu

  • 6
Luka Modrić Foto: screenshot/youtube.com/MadridistaTV

Jedan od najboljih fudbalera Real Madrida i osvajač Zlatne lopte za 2018. ima ugovor do naredne godine, a još uvek nije odlučio da li će ostati u klubu.

Španski mediji se sve češće govore da bi Luka Modrić mogao da napusti ekipu po završetku tekuće sezone.

Tokom poslednjih osam sezona, Modrić je sa Realom osvojio četiri Lige šampiona, četiri Svetska prvenstva klubova, titulu u Primeri i Kup Kralja. Sa velikim klupskim uspesima došla su i individualna priznanja - Zlatna lopta, FIFA fudbaler godine, nagrada UEFA za fudbalera godine i Zlatna lopta na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Bivši prvotimac Totenhema i Dinama nastupio je 332 puta u dresu Real Madrida. Postigao je 22 gola, a sa 52 asistencije krčio put kluba do vanserijskih uspeha.

Igra kapitena Hrvatske godinama je na visokom nivou, što ga je učinilo jednim od najpopularnijih fudbalera sveta. Modrić je sa 34 godine prošao zenit svoje karijere.

Postoje šanse da uskoro promeni klub, kako bi prepustio mesto mlađima i okončao karijeru na nekoj drugoj destinaciji. Zinedin Zidan će u tom slučaju morati da pronađe Modrićevog naslednika, a potencijalno rešenje moglo bi se naći među ovim igračima.

Dani Sebaljos

Trenutno je na pozajmici u Arsenalu, a po završetku aktuelne sezone očekuje se njegov povratak u Madrid. Pozitivan uticaj na igru Arenala video već posle dolaska u klub, da bi vrlo brzo upao u kontraritam.

Posle dolaska Mikela Artete na mesto trenera ekipe iz Londona, dobio priliku da ponovo pokaže svoje umeće.

Sebaljsa krasi zavidna tehnika koja se ogleda u kontroli lopte, preciznom pasu i driblingu. Nisko težište mu pomaže da zadrži posed uprkos pritisku protivnika, diktira ritam napada i tačnim pasom promeni stranu napada svoje ekipe.

Talenat 23-godišnjaka nije mogao proći nezapaženo, a zamerke struke vezane su za njegovu neodlučnost. U Arsenalu je bio neprimetan na mnogim mečevima tokom sezone, ali poslednjih nekoliko utakmica pokazuju napredak.

Sebaljos zajedno sa Džakom i Ozilom čini trio na sredini terena. Iako bi se možda bolje snašao na poziciji iza napadača koju zauzima Ozil, Arteta ga je stavio na poziciju centralnog veznog, odakle diriguje napadima Arsenala.

Brzina, izdržljivost i upornost pomažu mu da kvari akcije protivnika i započinje kontre Arsenala.

Ukoliko bi se priključio Zidanovom timu, verovatno će zauzeti mesto ispred defanzivnog veznog igrača, gde bi čitanjem igre zadao probleme protivniku, a napadače povezao sa ostatkom ekipe.

Ako Sebaljos nastavi sa dobrim nastupima, može se očekivati da će biti najužoj konkurenciji za naslednika Luke Modrića.

Marselo Brozović

Romelu Lukaku i Marselo Brozović Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images

Luka Modrić bi verovatno bio srećan ako bi ga u Realu nasledio saigrač iz reprezentacije Marselo Brozović. Reč je o važnom igraču milanskog Intera koji ove pokušava da okonča dinastiju Juventusa.

Postigao je tri gola i pet asistencija u svim takmičenjima ove sezone. Pre dve sezone zabeležio je četiri pogotka i devet asistencija u Seriji A, što dovoljno govori o njegovoj snalažljivosti na delu terena koji pripada protivniku.

Veznog fudbalera Intera i Hrvatske porede sa Frenkom Lampardom zbog solo prodora, pregleda igre, golgeterskih sposobnosti i radne etike.

Osim pomenutih kvaliteta, Brozović je poznat po velikoj borbenosti, kvarenju igre protivnika i trčanju bez lopte. Bez obzira da li igra na mestu kreatora igre i deluje kao bočni vezni igrač, Brozović se trudi da ostavi trag na svakom nastupu.

Zanimljivo je da hrvatski reprezentativac nije naišao na toplu dobrodošlicu u Milanu. Odnos sa navijačima bio je zategnut, a često su ga simevali zbog ponašanja van terena i nezrelih postupaka.

Međutim, Brozović se trudio da koriguje nedostatke u igri i uspeo da napreduje pod nadzorom trenera Lućana Spaletija. Taj trend se nastavio i u eri Antonija Kontea.

Real Madridu bi verovatno značilo prisustvo iskusnog igrača kakav je Brozović, jer bi sa svojim osobinama lidera na sredini terena bio dostojna zamena Modriću.

Marko Verati

Fudbal Borusija - Pari Sen Žermen Foto: Tanjug/AP

Vezni fudbaler PSŽ godinama slovi za jednog od najboljih na svojoj poziciji. Oštra konkurencija u prebogatom klubu iz Pariza sprečila ga je da potvrdi svoje kvalitete.

Iako je postao nezamenjiv u ekipi, prisustvo Nejmara, Mbapea, Ibrahimovića, Kavanija i Di Marije bacila je Italijana u drugi plan.

Njegove igre često su prolazile nezapaženo, jer su sve oči uprte u neku od superzvezda PSŽ. Prelazak u Real Madrid bio bi idealan scenario za 27-godišnjeg fudbalera koji još uvek ima šta da kaže u svojoj karijeri.

Brzina, okretljivost i preciznost čine ga jednim od najboljih igrača na poziciji zadnjeg veznog. Pregled igre, brze reakcije, dribling i zborbenost jesu kvaliteti zbog kojih se sve češće spominje kao dostojna zamena zvezde Reala.

Dugim dijagonalama i kratkim pasovima kreira ubitačne transformacije iz odbrane u napad, protiv kojih većina vrhunskih ekipa u Evropi nema odgovor. Spretnost na sredini terena i pregled igre daju dodatno samopouzdanje saigračima, koji bez mnogo razmišljanja o odbrani gola hitaju ka šesnaestercu protivnika.

Verati je tokom boravka u Pari Sen Žermenu osvojio sve trofeje u domaćoj konkurenciji. Izgleda da bi morao promeniti sredinu, ukoliko želi da jednog dana podigne trofej namenjen osvajaču Lige šampiona. Florentino Perez će sigurno razmisliti o njemu, kada bude tražio Modrićevog naslednika.

Martin Odegard

Martin Odegard Foto: Tanjug/AP

Navijači Real Madrida priželjkuju da Zinedin Zidan narednog leta konačno pruži priliku talentovanom vezisti. Norvežanin Martin Odegard je sa sedam golova i osam asistencija u svim takmičenjima zablistao na pozajmici u Real Sosijedadu.

Odegard je još kao tinejdžer stigao na Bernabeu, ali je za tim iz Madrida zabeležio samo jedan nastup. Kalio se na pozajmicama u Herenvenu i Viteseu, a raskošan talenat pokazao je u klubu sa severa Španije. Tek mu je 21 godina i već je zabeležio 20 nastupa kako kapiten reprezentacije Norveške. Uskoro ga sa reprezentacijom očukuju odlučujuće utakmice na završnom turniru Lige nacije za plasman na Evropsko prvenstvo.

Real Madrid na sredini terena ima veoma darovite igrače kao što su Vinisijus Žunior, Rodrigo i Federiko Valverde. Međutim, mnogi će reći da Odegard nije bio miljenik sreće prilikom selekcije. U ekipi Real Sosijedada odlično se snalazio i na poziciji napadača, ali bi kod Zidana morao da pokaže kreativne sposobnosti vrhunskog veznog igrača.

Budući da Kazemiro i Valverde ispunjavaju značajan broj defanzivnih zadataka, Odegard bi morao da komanduje ekipom, upošljava napadače i stvara dobre prilike. Povratak Odegarda u tim Real Madrida bila bi šansa da dokaže zašto je kao vrlo mlad igrač privukao pažnju kraljevskog kluba.

Pol Pogba

FK Mančester junajted Foto: Tanjug/AP

Među igračima koji bi mogli zameniti Luku Modrića nalazi se i Pol Pogba. Fudbaler Mančester junajteda je na izlaznim vratima kluba, zbog sezone koja je ispresecana brojnim povredama.

Pogba je uprkos zdravstvenim problemima jedan od najboljih veznih igrača sveta, pa bi prelazak u redove kraljevskog kluba mogao doneti preokret u njegovoj karijeri , piše Sportskeeda.

Reprezentativac Francuske se potpuno afirmisao u Juventusu, a potvrda je stigla transferom u Mančester junajted vrednim 105 miliona evra.

Međutim, često je bio na meti kritika engleske javnosti, pre svega zbog dešavanja van terena. Za četiri godine postigao 31 gol uz isto toliko asistencija u svim takmičenjima. Promenio je nekoliko pozicija u timu.

Iako se mnogo pričalo o njegovim gafovima, Pogba je tokom karijere osvojio četiri Skudeta, dva Kupa Italije, Liga kup u Engleskoj i trofej Lige Evrope.

Jedan je od najzaslužnijih igrača u pohodu Francuske na Zlatnu boginju 2018. godine u Rusiji. Ovog leta će sa reprezentacijom pokušati da osvoji titulu prvaka Evrope koja je izmakla 2016. godine.

Pogba je jedan od boljih veznih igrača zbog sposobnosti da diktira napad ekipe, defanzivnih karakteristika, kreativnih sposobnosti i sigurne realizacije.

Svestranost i prilagodljivost čine ga podjednako opasnim bez obzira da li igra na poziciji centralnog veznog ili iza napadača.

Budući da bi Real Madrid narednog leta mogao da ostane i bez Tonija Krosa, Pogba bi mogao da lako mogao da se nađe u ekipi Zinedina Zidana.

Video: Ronaldinjo oslobođen posle hapšenja zbog lažnog pasoša u Paragvaju

(N.N)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mbappe

    9. mart 2020 | 23:12

    Sve sve al gde nadjoste Brozovica, pa taj i u Interu ne zna a kamo li u Real da igra..(gotovim Inter, nego sam realan)

  • Jovke

    10. mart 2020 | 10:10

    Verati je najbolje resenje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA