Strašan Mančester! Ovo bi mogla biti startna postava Junajteda sledeće sezone

Hoće li moći da se suprotstave Liverpulu?

  • 5
Ole Gunar Solskjer Foto: AP/Tanjug

Mančester junajted je jedan od klubova koji dominiraju naslovnim stranama tokom prelaznog roka, a narednog leta teško da će biti drugačije.

Tokom januarskog prelaznog roka, ime ovog kluba povezivano je sa tačno 113 igrača! Mart tek što je počeo, a već sada se spekuliše koga bi Mančester mogao da dovede tokom leta.

Od zvučnijih imena, spominju se Džek Griliš, Džejdon Sančo, Džejms Medison... Odaberite bilo kog mladog, perspektivnog fudbalera i nećete pogrešiti - verovatno je Mančester na neki način zainteresovan.

Uoči "letnje groznice prelaznog roka", givemesport.com je pokušao da predvidi najrealniji ishod letnje "pijace" i projektuje startnu postavu Junajteda za sezonu 2020/21.

Postoje navodi da bi napadač Totenhema Hari Kejn radije da se pridruži Junajtedu nego da ostane u Londonu, ali ne čini se da bi Ole Gunar Solsker napravio mudar potez angažovanjem reprezentativca Engleske.

On na raspolaganju ima Markusa Rašforda, a mladi Mejson Grinvud je dokazao da je spreman da zakorači u prvi tim. Kejn bi koštao više od 100 miliona evra i pitanje je da li bi u takvoj situaciji Crveni đavoli bili spremni da daju toliko novca.

Ali, to ne znači da uopšte neće trošiti novac. Evo kako bi startna postava mogla da izgleda.

Golman | David De Hea

David De Hea Foto: AP/Tanjug

Budućnost De Hee dovedena je u pitanje nakon niza grešaka koje je načinio, ali teško da će Junajted prodati igrača koji je poslednjih nekoliko godina bio jedan od najboljih na svojoj poziciji.

Čini se izvesnijim da će klub dati priliku De Hei da ponovo pronađe svoju prepoznatljivu formu.

Desni bek | Aron Van-Bisaka

Pozicija desnog beka pripada Van-Bisaki koji će pokušati da u svojoj drugoj godini na „Old Trafordu“ napravi dodatni iskorak.

Štoperi | Vikor Lindelof i Hari Megvajer

Hari Megvajer, Mančester Junajted Foto: Guliver/Getty Images/Michael Regan

Čini se da Solskjer više voli Lindelofa od Erika Bejlija, ali će se njih dvojica sledeće sezone boriti za mesto partnera Harija Megvajera u srcu odbrane.

Megvajer je već u prvoj sezoni na „Old Trafordu“ uspeo da ponese kapitensku traku, i to dovoljno govori.

Levi bek | Luk Šo

Šo je poslednjih nedelja impresionirao na poziciji levog beka, ali će se suočiti sa konkurencijom u vidu Brendona Vilijamsa. Ostaje da se vidi koliko dugo Šo može da odlaže ulazak Vilijamsa u prvi tim.

Centralni vezni| Fred

Fredova druga sezona u Engleskoj znatno je bolja od debitantske. Pronašao je sebe i zadržaće svoje mesto u startnoj postavi i naredne sezone.

Ofanzivni vezni | Bruno Fernandeš

FK Mančester Junajterd - FK Vulverhempton Foto: Tanjug/AP

Portugalski vezni igrač pravo je otkrovenje otkad je u januaru prešao u Mančester iz Sportinga. Obezbedio je kreativnost, upornost i povezanost sredine terena i napada koja je nedostajala klubu zbog odsustva Pola Pogbe.

Fernandeš već sada polako postaje miljenik navijača.

Ofanzivni vezni | Džek Griliš

Mančester će ovog leta najverovatnije završiti posao sa Aston Vilom oko Džeka Griliša, koji se ove sezone dokazao u Premijer ligi i zaslužio je da igra za neku veliku ekipu.

Prema nekim izveštajima, Junajted je spreman da plati skoro 70 miliona evra za plejmejkera Vile, i ponudi mu nedeljnu platu 172.000 evra.

Desno krilo | Džejdon Sančo

FK Borusia, Augsburg Foto: Tanjug/AP

Mančester bi mogao da "potuče" konkurenciju i angažuje Sanča tokom letnjeg prelaznog roka. Sančo bi, kako se navodi u nekim medijima, voleo da se priključi Junajtedu.

Ukoliko bi obezbedili četvrtu poziciju i plasman u Ligu šampiona, Junajted bi svoje šanse da angažuje Sanča znatno uvećao.

Napadač će koštati više od 110 miliona evra, ali Junajted može da plati tu cifru. Imajući u vidu njegov ogroman talenat, to bi bio potez vredan tog novca.

Napad | Antoni Marsijal

Marsijal ima svoje kritičare, ali on uvek predstavlja opasnost za gol protivnika i ove sezone je postigao 10 golova u ligi. Možda će Solsker želeti da pojača konkurenciju, jer teško da je Odion Igalo taj kalibar.

Međutim, vrhunski napadači ne dolaze za male pare, a napad koji bi činili Marsijal, Rašford i Sančo, sa Grinvudom koji čeka šansu sa klupe - bio bi veoma moćan.

Levo krilo | Markus Rašford

Markus Rašford Foto: AP/Tanjug

Rašford je igrao odličnu sezonu, ali ga je januarska povreda leđa udaljila sa terena. No, pokazao je da može da predvodi napad Junajteda i konstantno postiže golove.

Zamislite koliko će ih dati kada se upari sa Fernandešom. Vrlo je moguće da se za Medisona neće naći mesto u timu Mančestera.

Reprezentativac Engleske je odlično igrao ove sezone, ali biće ga teže dovesti nego Griliša. Takođe, činjenica da već devet utakmica nije postigao gol takođe mu ne ide u prilog.

A šta je sa Polom Pogbom?

Francuz preživljava tešku sezonu i njegova profesionalnost je bila dovedena u pitanje više puta. Đavoli bi tokom leta mogli da unovče Pogbu i taj novac upotrebe za unapređenje tima novim štoperom ili napadačem.

Video: Ivica Kralj: Svakog dana rastemo, nije katastrofa i ako ispadnemo iz Superlige

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujak

    10. mart 2020 | 14:14

    Oni su svoje završili silan mančester svake godine i opet ništa. Mogu samo u pesu da osvoje titulu..

  • Z001

    10. mart 2020 | 14:06

    Znači, još gori nego do sad 😀

  • Ed Vudvord

    10. mart 2020 | 13:21

    Mora imati mesta i za Lindgarda ipak je on Oleov miljenik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA