≫ 

Pritisak na UEFA, moguće odlaganje baraž meča Srbije sa Norveškom

UEFA razmišlja da li da održi baraž utakmice za Euro, kao i neke mečeve Lige šampiona i Lige Evrope

  • 0
Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Evropska fudbalska federacija UEFA razmatra preporuke odlaganja utakmica baraža reprezentacija, koji će najviše zavisiti od toga da li će biti odlagani mečevi Lige šampiona i Lige Evrope zbog sve većeg maha korona virusa u zemljama Evrope.

Odluka bi mogla biti doneta do petka, kada je i zvanično trebalo da budu saopšteni spiskovi selekcija.

Međutim, kod selekcije Srbije postoji i problem okupljanja igrača za reprezentaciju, jer neke države, poput Engleske i Italije, zahtevaju da se oni po povratku sa obaveza reprezentacije drže u karantinu dve sedmice.

Nikola Milenković Foto: Marko Jovanović

Ipak, treba napomenuti da se situacija u zemljama oko korona virusa menja iz sata u sat, a da UEFA prati sve i ima prioritet u Ligi šampiona.

Jasna poruka je, ukoliko ima meča Lige šampiona, biće i baraža. Pod uslovom da se situacija menja oko glavnih "proizvoda" UEFA, moguće je da bude i odlaganja na mnogo većem nivou.

Za sada je sve na nivou spekulacije. UEFA ima manir da svaki meč održi, makar i bez publike, mesta u dobro organizovanim kalendarima gotovo i da nema, tako da računajte da su odlaganja poslednja opcija UEFA.

Onoga trenutka kada bude palo prvo odlaganje meča najjačeg klupskog takmičenja, tada se može dovoditi u pitanje i ostala takmičenja pod njihovim okriljem.

Italijani su najviše ugroženi

Podsetimo, najveći pritisak prave Italijani jer su u najvećem problemu i moraju da razmišljaju da li će odložiti prvenstvo i pomeriti ga do kraja maja.

U Milanu je održan sastanak saveta po zahtevu predsednika Fudbalskog saveza Italije Gabriela Gravine. Različite hipoteze su na stolu za Seriju A.

FK Inter - FC Juventus Foto: Tanjug/AP

Glavni cilj je očigledno pokušati prekinuti prvenstvo, a odluka je odložena do 23. marta. Trenutno su dva pretpostavljena datuma za nastavak 20. maj i 31. maj, koji bi predviđali odlaganje kraja turnira. U slučaju da ne uspe, na stolu su još tri hipoteze.

Prva: Dodeljivanje titule putem plej-ofa, ukoliko se prvenstvo prekine.

- To je jedna od hipoteza - rekao je predsednik zajednice profesionalnih fudbalera Italije

Druga: "Zamrzavanje" tabele i dodeljivanja titule na osnovu trenutnog ranga.

FK Inter - FC Juventus Foto: Tanjug/AP

Treća i najekstremnija: Prekid prvenstva i ne dodeljivanje "Skudeta"

Šta će biti sa Evropom?

Sada je najaktuelnije pitanje, a  to je druga tačka o kojoj se raspravljalo na sastanku FS Italije, šta će se desiti sa evropskim takmičenjima, takođe ako se uzme u obzir situacija u stalnom ažuriranju stanja zbog korona virusa širom Evrope?

Tokom sastanka ljudi iz FS Italije uspostavljen je i telefonski poziv između Gravine i Aleksandra Čeferina na samo jednu temu oko odlaganja evropskih mečeva.

Trenutno se ništa ne menja u vezi mečeva Sevilja - Roma i Hetafe - Inter, ali jasno je postoje neke blokade od strane Španaca u vezi dolaska osoba iz Italije,pa će se o tome još odlučivati.

(Z. I./D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA