≫ 

Odlaže se EURO? Dva scenarija kad da se igra i bitan razlog zašto ne sme da se otkaže

Aleksander Čeferin pred velikom odlukom, Italijani su ti koji najviše vrše pritisak

  • 0
UEFA, Liga nacija Foto: AP/Tanjug

Iako se prethodnih nekoliko dana stidljivo pominjalo da bi Evropsko prvenstvo moglo da se odloži, najnovije informacije u utorak dovele su do toga da bi takav korak UEFA mogao da bude sasvim realan!

Italijanski "Tutosport" donosi info da se trenutno raspravlja o tome hoće li se EP odložiti zbog korona virusa, a navodno je većina saveza upravo to tražila od UEFA.

Savezi navodno vrše pritisak na UEFA i Aleksandera Čeferina kako bi bez pritiska završili šampionate, te da se EP odigra 2021. godine. Podsetimo, čak 12 država su domaćini. među kojima i Italija koja je najviše pogođena korona virusom i gde su sva takmičenja odložena do 3. aprila.

Španci su u međuvremenu zatvorili stadione za publiku, slično se očekuje u Nemačkoj, dok su i Švajcarci odložili šampionat do kraja marta. Međutim, jasno je da su Italijani ti koji vrše najveći pritisak.

Problem svakako može da nastane ukoliko se nacionalni šampionati u većini zemalja odlože, jer će raspored do kraja maja i te kako biti zgusnut. A EP po kalendaru počinje 20. juna.

"Tutosport" se bavio i tim da li je moguće otkazati EP i došli su do zaključka da nije.

- Otkazivanje turnira je nezamislivo. Ugovori sa TV stanicama i reklamnim partnerima su takvi da bi svaki pravni spor poslao UEFA u stečaj. Logičnije i manje bolno rešenje bi bilo odlaganje. Ali ne za nekoliko meseci ili zimsku pauzu, već na leto 2021. godine - stoji u tekstu.

Korona virus navijači, FK Napoli, FK Barselona Foto: Guliver/Francesco Pecoraro/Getty Images

Mediji u Italiji, takođe, donose ideju o rešenju problema ukoliko se situacija smiri za 15-20 dana. Naime, šampionati bi se igrali do juna, igrači bi otišli 20 dana na odmor, a zatim bi se EP igralo u avgustu.

To bi, onda, značilo da bi nacionalni šampionati za sledeću sezonu počeli nešto kasnije - u septembru, a bio bi odložen i početak Lige nacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA