≫ 

Čekaju ga nedelje, možda i meseci u zatvoru: Evo kako se naivni Ronaldinjo zaglavio u Paragvaju!

Brazilac naseo na prevaru izvesne dame koja se bavi humanitarnim radom

  • 8
Ronaldinjo Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Ronaldinjo ostaje u pritvoru u Paragvaju do daljnjeg nakon što su lokalne vlasti odbile jemstvo od 800.000 dolara kako bi ga pustile da se brani sa slobode.

Podsetimo, Brazilac je sa svojim bratom Roberetom uhapšen prošle nedelje prilikom pokušaja da uđe u ovu zemlju sa lažnim paragvajskim pasošem, a trenutno ne postoje uslovi za njihovo puštanje na slobodu, javljaju lokalni mediji.

Ono što je malo poznato je kako je i zašto jedan od omiljenijih fudbalera završio iza rešetaka u velikoj prevari pranja novca. Proteklih dana prenose se različite informacije, a jedna od verzija koja se može pročitati u paragvajskim medijima je da je izvesna žena uvela legendarnog Brazilca u ozbiljan kriminal iz koga će se teško izvući. I Ronaldinjo i njegov brat.

Radi se o paragvajskoj preduzetnici, koja je jedna od glavnih figura u ovoj zemlji, a koja se bavi humanitarnim radom i to tako što reklamira siromaštvo i potom koristi takve situacije za ostvarivanje profita. Ona se dosetila i pozvala Ronaldinja na jedan od događaja na kojima se skupljala pomoć za paragvajsku decu.

Gospođa je tom prilikom ponudila Brazilcu paragvajski dokument, kako bi on mogao lakše da podigne novac koji mu je obećan. Međutim, taj papir je bio deo velike šeme u prevari i pranju novca koji je organizovan, pa fiskalni organi nikako nisu uspevali da mu uđu u trag.

Pitate se zašto je Ronaldinjo to uradio i pristao na čitav posao?

Brazilac i njegov brat su jednostavno samo čuli sa neke treće strane da treba da uzmu te dokumente i da će posle toga sve proći lagano, te da će se lako domoći novca. Pride, u poslvnom svetu ih prati reputacija da su alavi, da ne čitaju ugovore pre nego što ih potpisuju, kao i da nikad ne konsultuju advokate.

Ono što je važno takođe je da ovaj proces nema veze sa postupcima koje protiv Ronaldinja vode brazilski i španski fiskalni organi takođe zbog određenih mahinacija. Zbog toga ga, procenjuju paragvajski mediji, očekuju sigurno još nedelje, možda čak i meseci u zatvoru.

Video: Ronaldinjo oslobođen posle hapšenja zbog lažnog pasoša u Paragvaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešamiš

    11. mart 2020 | 06:47

    Prošle godine i kod nas je napravio reklamu...

  • Pedja

    11. mart 2020 | 07:23

    Malo je zaradio pa mu treba još...

  • Panic

    11. mart 2020 | 07:29

    Sio mi ga djura svi znaju za tu damu a ona nesmetano radi a oni ni krivi ni duzni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA