≫ 

Nejmar pogađao, pa se tukao: Sveci izbacili Dortmund na sablasnom Parku prinčeva

Pari Sen Žermen u četvrtfinalu Lige šampiona posle rutinskih 2:0 u revanšu

  • 2
Nejmar, Emre Džan Foto: Tanjug/AP

Jedan od najskupljih timova Evrope Pari Sen Žermen nije dozvolio da mu se ponovi prošlogodišnji peh i eliminacija na prvom stepeniku najelitnijeg takmičenja, pošto je trijumfom od 2:0 na sablasnom Parku prinčeva eliminisao Borusiju iz Dortmunda.

Iako su Milioneri stigli na revanš sa kapitalom iz prvog meča (2:1) i pride nisu morali da prolaze kroz pakao i buku koji umeju da naprave navijači Svetaca, to im nije bilo od pomoći. Po ko zna koji put pokazali su da su nedorasli za plasman u završnicu Lige šampiona, i da ni ove godine nisu pronašli "to nešto" malo što im fali za pohod na finale.

Rutinski za 45 minuta Parižani su stekli dva gola prednosti, a Brazilac Nejmar je u 28. minutu na centaršut Di Marije razgalio klupu za rezerve i svečanu ložu, kad već publike nije bilo zbog korona virusa. Ovo je bio 35. gol Brazilca u Ligi šampiona i 400. u karijeri, a stigao je i da "potkači" i protivnika na drugoj strani Halanda imitirajući njegovo slavlje gola iz prvog meča.

Generalno, PSŽ je dominirao u prvih 45 minuta, dok je Borusija imala samo jednu šansu i to preko Džejdona Sanča u finišu prvog dela. Čitav posao Sveci su završili u nadoknadi prvog poluvremena kada je Bernat pogodio na pas Sarabije i postavio konačnih 2:0.

Drugo poluvreme donelo je bolju igru gostiju tek u poslednjih 20 minuta, ali su napadi Milionera bili bezopasni po Kejlora Navas. Najzanimljiviji detalj u drugom delu desio se u 88. minutu kada je Nejmar isprovocirao Emrea Džana, a Nemac zaradio crveni karton zbog "hvatanja za gušu" Brazilca.

Taj detalj olakšao je posao Parižanima koji su u petominutnoj nadoknadi izdržali napade Milionera i obezbedili prolaz u narednu fazu najelitnijeg takmičenja. Ponavljamo, poptuno zasluženo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    11. mart 2020 | 22:57

    Šta bi, zaribao onaj irvas iz Norveške 🤔? Tako će mu biti i sledeće sedmice, igra se opet pred praznim tribinama.

  • Fejsal mulić

    12. mart 2020 | 00:11

    haland gde si?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA